Szombaton a streetball-sorozat második állomását Nyíregyházán rendezik

droszler | 2013. május 27 18:20:41 | kosárlabda |
Tavaly visszatalált Nyíregyházára az adidas streetball utcai kosárlabda-fesztivál, és a jelek szerint meg is vetette lábát a szabolcsi megyeszékhelyen. Az országos sorozat a múlt hétvégén kezdõdött Kõbányán, a második állomás a nyíregyházi Kossuth tér lesz június 1-jén, szombaton – egyedüliként az észak-keleti régióban, hiszen a további helyszínek között Paks, Oroszlány, Békéscsaba, Zánka, Körmend és Kecskemét szerepel.

A hétfõn, a rendezõ Nyírsuli Kft. vezetõi által tartott tájékoztatón kiderült, hogy egyre nagyobb tér jut a B33-nak, amely a nemzetközi szövetség elképzelései szerint idõvel helyet kap az olimpiai mûsorban. Nyíregyházán plusz korosztályban is versenyezhetnek az indulók, vagyis a felnõtt, az U23-as, az U18-as, az U16-os, az U14-es és az U12-es kategóriák mellett külön versenyezhetnek a tíz esztendõsek is, mert az alsó tagozatos iskolások részérõl is komoly az érdeklõdés a verseny iránt. A reggel 9 órakor induló egész napos programot négyféle dobóverseny és gálamérkõzések egészítik ki.

A szervezõk szeretnék, ha a tavalyi 63 résztvevõ csapatot felülmúlná a jelentkezõk száma, a nevezéshez kedvet adhat, hogy a Nyírsuli sportolói (figyelem, nemcsak kosárlabdázói) féláron nevezhetnek a viadalra, a jelentkezési díj másik felét ugyanis átvállalja a kft. Valamennyi kategória gyõztese bejut a szeptemberi budapesti országos fináléba, ahonnan akár az európai döntõ is elérhetõvé válik.

www.szon.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.