Gőzerővel folyik a kivitelezés

droszler | 2013. augusztus 23 10:23:28 | Körmendi Híradó |
A „Körmend térségi vízmû ivóvízminôség javítása” projekt nyitórendezvénye után
Lezajlott az Új Széchenyi terv Környezet és Energia Operatív Program keretében megvalósuló, „Körmend térségi vízmû ivóvízminôség javítása” címû projekt nyitórendezvénye a múlt hónapban, és azóta gõzerôvel folyik a kivitelezés.
Kattintson a képere !
Fotó: Jámbori Tamás

Sikeres próbaüzemet követôen, várhatóan jövô év ôszén zárulnak a munkálatok.

A Körmend területén levô ivóvízkutakból kitermelt vizekben az EU és hazai jogszabályokban elôírt határértéknél magasabb arzén, továbbá vas- és mangán-tartalmat mutattak ki, ezért a „Körmend térségi vízmû ivóvízminôség javítása” címû projekt elsôdleges célja a körmendi lakosság egészségének biztosítása a szolgáltatott ivóvízminôségének javításával, azaz a határérték feletti anyagok eltávolításával. Körmenden kívül Magyarnádalja és Vasalja települések lakossága is részesül a jó minôségû ivóvízbôl.
Hasonlóan fontos Körmenden az elavult, töréssel veszélyeztetett bekötôvezetékek cseréje, ami szintén megtörténik a projekt során.
A körmendi központi vízmû telephelyen a meglévô gépház felújítása és átépítése mellett megtörténik a 2000 m3/nap kapacitású, korszerû vízkezelési technológia telepítése, fejlesztése.
Az üzemeltetés biztonsága céljából összesen 3 darab új víztermelô kút létesül. Körmend-Horvátnádalján új gépház építése szükséges, ahol a napi 800 m3 vízmennyiség kezelését és a hálózatba történô betáplálását biztosító rendszer létesül. A projekt megvalósítására Körmend Város Önkormányzata 182.203.200,- Ft vissza nem térítendô támogatásban részesült az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül KEOP-1.3.0/09-11 „Ivóvízminôség-javítás” tárgyú pályázatán.
A támogatás a projekt 202.448.000,- Ft összegû teljes megvalósítási költségének 90%-át fedezi, amelynek 85%-a az Európai Unió Kohéziós Alapjából, 15%-a pedig Magyarország központi Költségvetésébôl származik. A projektköltség fennmaradó 10%-át Körmend Város Önkormányzata saját forrásból finanszírozza, melyhez 20 millió Ft támogatást nyert az önerôtámogatási alapból.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.