Körbekerekezhető lesz a Fertő tó

droszler | 2013. október 22 08:24:52 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Jövõ tavasszal várhatóan elindulhat a Fertõ-tó körüli kerékpárút-fejlesztés újabb szakasza, így legkésõbb nyár közepére kerékpárral teljesen körbejárhatóvá válik a tó magyar oldala is - közölte a Fertõ-Hanság Nemzeti Park igazgatóhelyettese.

Fersch Attila tájékoztatása szerint két ütemben összesen 1,15 milliárd forintot biztosítottak e feladatra: 450 millió forintot egy tavaly õszi kormányrendeletben, további 700 milliót pedig a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program biztosított.

A beruházás eredményeként a tó osztrák oldalán kiépített kerékpárút-hálózat mai állapotát megközelítõ, sõt helyenként azt meghaladó minõségû infrastrukturális feltételeket teremtenek magyar oldalon is a biciklis turistáknak.
Fertõrákos és Balf között - osztrák mintára

Fertõrákos és Balf között - osztrák mintára - elkészül a csaknem 25 éve folyamatosan szorgalmazott, mindeddig hiányzó vegyes használatú mezõgazdasági és kerékpárút. A fertõrákosi kikötõhöz vezetõ bekötõút is kerékpársávokat kap, de e szakasz eleme a fertõdi belterületi kerékpárutak teljes rekonstrukciója, egy vadonatúj kerékpáros híddal a Kelemente-patak fölött. A gyér autósforgalmú Fertõújlak belterületén kerékpáros nyomok segítik majd a bicikliseket.

Az igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint a projekt végigvitelére a nemzeti park igazgatóságának vezetésével 14 tagú konzorcium alakult, amelyhez az érintett települések mellett a Fertõ-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület, a Magyar Közút Nonprofit Zrt, a Tanulmányi Erdõgazdaság Zrt, és a Soproni Hegyközségi Tanács is csatlakozott.

Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy elsõ ütemben elkészül az egységes kerékpáros közlekedési táblarendszer, valamint korszerûsítik a meglévõ kerékpárutak jelentõs részét,összesen 19 kilométeren. A munkák õsz elején kezdõdtek el a közbeszerzésen nyertes STRABAG Kft. kivitelezésében, és várhatóan még az idén befejezõdnek.

orf.at


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.