Utazás XXIII. János pápa és II. János Pál pápa szentté avatására

droszler | 2013. november 27 11:00:47 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Utazás XXIII. János pápa
és
II. János Pál pápa szentté avatására

A nagy érdeklõdésre való tekintettel és a korlátozott szállodai férõhelyek miatt a jelentkezési határidõ
2013. december 10.


5 nap/4 éjszaka

Utastájékoztató

Az út a Makrovilág Zarándok Utazási Iroda és Takó Gábor közös szervezése.
Érdeklõdni lehet: 06-30/300-1661-es telefonszámon.

Utazás: légkondicionált autóbusszal, Rómában tömegközlekedési eszközökkel, a történelmi belvárosban gyalogosan

Elhelyezés: 2-4 ágyas, egyszerû zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: kontinentális reggeli, igény szerint vacsora

Program
1. nap (Április 25 - Péntek): Indulás 9: 00 óra körül Szombathelyrõl a Székesegyház elõl, 9: 30 körül Körmendrõl. Utazás Szlovénián keresztül, legfontosabb pihenõ Trojanenál, fánkevéssel. Szentmise Ferraraban, és rövid városnézés. Ferrara: Lenyûgözõ olasz város: a Castello Estense, várárokkal körülvett erõdített középkori várkastély a városközpontban. Félelmetesen szép 12. századi, részben román, részben gótikus Katedrális. A d’Este hercegek „gondûzõ palotája”, 1135-bõl. „Gyémánt palota” nevét a homlokzatát díszítõ gyémánt ablakára faragott márványlapok után kapta. Érkezés Bolognába vagy környékére a szállásra. ELSÕ ESTE NINCS VACSORA!

2. nap (Április 26 - Szombat): Reggeli után utazás Rómába. Érkezés után a szállás elfoglalása, majd a városnézés megkezdése: Szent Lépcsõ, Lateráni bazilika, Santa Maria Maggiore bazilika, itt szentmise. Szállás Rómában vagy a környékén.

3. nap (Április 27 - Vasárnap): Reggeli után részvétel XXIII. János pápa és II. János Pál pápa szentté avatásán. A szentté avatás után igyekszünk elhagyni a Szent Péter teret. Majd a tömeg fogyása után visszatérünk a Szent Péter bazilika megtekintésére. Felfedezzük az ókori Róma kincseit: Capitolium, Forum Romanum, Colosseum, Circo Massimo stb. Vacsora igény szerint. Szállás Rómában vagy a környékén.

4. nap (Április 28 - Hétfõ): Reggeli után közös szentmise a falakon kívüli Szent Pál bazilikában, Spanyol lépcsõ, Piazza Navona és a Trevi kúttal búcsúzás Rómától! Szállás Padovában vagy környékén.

5. nap (Április 29 - Kedd): Reggeli után ismerkedés Padovával, Szent Antal városával: szentmise a Szent Antal bazilikában, majd a bazilika, a Prato delle Valle (Hõsök tere), a Gattamelata lovas szobra, az Egyetem, és Dóm megtekintése. Utazás haza rövid megállókkal Szlovénián keresztül. Érkezés az esti órákban.

Idõpont: 2014. Április 25 – 29-ig.
Részvételi díj: 90. 000 Ft/fõ, ami tartalmazza a szállás költségét reggelivel, a busz költségét, az utasbiztosítást és az idegenvezetõ költségét. Vacsora külön igényelhetõ az elsõ éjszaka kivételével.
3 vacsora: 13. 950 Ft/fõ
Egyágyas felár: 28. 000 Ft/fõ
Belépõk, helyi közlekedés: kb. 45 €/fõ

Mindenkinek nagyon jó utat kívánunk!


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.