Körmendi Napok 2003

droszler | 2003. augusztus 20 22:12:16 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !Idén nyolcnapos programsorozattal várta Körmend városa az itt élőket és az idelátogatókat, melyet államalapításunk ünnepe köré szervezett. A ma már megszokott, csónakfelvonulás és tűzijáték mellett most a Rába-part mellett további két helyszínen folytak (folynak) az események, melyek a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával valósultak meg, a főtér és a Bor utcának átkeresztelt Bajcsy-Zsilinszky utcában. A Fő téren sörsátor és színpadi előadások várták az érdeklődőket, a Bor utcában pedig pavilonokat állítottak fel, melyekben borászok, mézeskalácsárusok és más kézműves portékát készítő mesteremberek kaptak helyet és persze az itt felállított színpadon is szólt a muzsika. A többnapos rendezvény célja, hogy a városba érkező vendégek - és természetesen az itt élők - a csónakfelvonulás és tűzijáték mellett további igényes, tartalmas programokon vehessenek részt. Erre az alkalomra városunkba érkezett három, szintén a határ mentén elhelyezkedő város kilenctagú küldöttsége Julius Meisters, Paul Wilbers, Gerd Prick polgármesterek, valamint Erwin Schmitz , a három partner önkor­mányzat ügyvezetőjének veze­tésével. Nagy sikerű koncertet adott Fürstenfeld fúvószenekara is.
Kattintson a képere !A testvérvárosi küldöttséggel folytatott tárgyalásokról, majd a Körmendi Napok 2003 rendezvénysorozatról nyilatkozott Bebes István polgármester

Testvérvárosaink küldöttségének jelenléte a Körmendi Napokon én azt gondolom, hogy fontos esemény volt és ezt nem csak az ünnepen való részvétellel próbáltuk megvalósítani, hanem tárgyalásokat is folytattunk. Először is áttekintettük az elmúlt két évet, amely a testvérvárosi szerződés aláírása óta eltelt. A tárgyalások során szóba kerültek olyan konkrét kérdések, melyek tovább mélyítik az eddigi kapcsolatokat. Az első és legfontosabb, hogy igyekszünk egymást megismerni és ennek érdekében valamennyi médiában igyekszünk egy megfelelő kommunikációt elindítani annak érdekében, hogy az emberek Körmenden, de a testvérvárosainkban Kranenburgban, Groesbekben és Ubbergenben is megismerjék egymást. Ennek érdekében természetesen kihasználjuk az elektronikus és írott sajtónak valamennyi lehetőségét.
Kattintson a képere !A másik fontos feladat a civil szervezetek, egyesületek kapcsolatának az erősítése. Ebben megállapodtunk, hogy ezt igyekszünk előtérbe helyezni, meg is határoztunk néhány olyan egyesületet, amely az elkövetkező időben szerepet kaphat. Többek között szóba került a körmendi Városi Vegyeskar hollandiai és németországi látogatása, valamint az elkövetkező évben a Körmendi Napok keretén belül a Kranenburg-i Fúvószenekar fog fellépni. Én azt gondolom, hogy ez egy folyamatosan épülő kapcsolat, és ehhez természetesen keressük valamennyi civil szervezet, egyesület szerepét.
A harmadik, amelyet én szintén fontosnak tartok az az ifjúsági cserekapcsolatok kiépítése. Ennek keretében az iskolai téren lesz együttműködés, mely a következő évben a körmendi gimnázium és a groesbeki iskola diákjai fogják egymást meglátogatni. Bízom benne, hogy ez is hozzájárul ahhoz, hogy jobban megismerjük egymást.
Lassan véget érnek a Körmendi Napok rendezvényei, hogyan értékelné az eddig történteket?
Én azt gondolom, hogy a kezdeményezés önmagáért beszél, hiszen szerte az országban megpróbálnak az ünnepek köré olyan, megfelelő kísérő programokat szervezni, amelyek nem csak egy napig és ideig-óráig tartanak, hanem több és hosszabb időszakot ölelnek fel. Így próbáltuk meg mi is közösen kialakítani a Körmendi Napokat. Én azt gondolom, hogy a kezdeményezés elérte célját, láthatóan az emberek szívesen és jól fogadták, de természetesen meg is fogalmazták véleményüket, amelyek a Kattintson a képere !rendezvénysorozattal kapcsolatos. Mi tudjuk, hogy van javítani való, és természetesen a következő évben ezeket a fejlesztéseket igyekszünk megvalósítani.
Itt is először köszönetet kell mondanom Fürstenfeld városának, hogy a pavilonokat rendelkezésünkre bocsátotta. Feladatunk az, hogy az elkövetkező időben saját pavilonokat készítsünk, különböző rendezvényeinkre. Szeretném megköszönni a rendezvény szervezőinek, a civil szervezeteknek, hogy nagyon fegyelmezetten és jól próbáltak meg helytállni ezen a rendezvénysorozaton. Én azt gondolom az emberek visszajelzése egyértelmű: kell a rendezvénysorozat és azt meg is fogjuk szervezni a következő évben

Kattintson a képere !

Kattintson a képere !

Kattintson a képere !

Fotó: Jámbori Tamás

További képek a Képgalériában: 1 2 3 4


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.