Mindenki a pápát figyeli

droszler | 2013. október 27 20:30:22 | nagyvilág |
Túllépte a tízmillió követõt Ferenc pápa többnyelvû Twitter-fiókja - közölte a Vatikáni Rádió. A tízmilliomodik követõ szombat este fél tíz után olvasta el az egyházfõ legutolsó, 140 karakteres üzenetét.

A pápai mikroblogot valójában ennél sokkal többen követik, hiszen a retweet funkcióval az egész világon egyszerre hatvanmillió emberrel osztják meg Ferenc pápa üzeneteit - jelentette ki Claudio Maria Celli érsek, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke a Vatikáni Rádiónak.

A kezdetben nyolcnyelvû @pontifex Twitter-fiók 2012. december 12-én indult, akkor még XVI. Benedek üzeneteivel. 2013. januárjában további egy nyelvvel, a latinnal bõvült.

Kattintson a képere !

XVI. Benedek február 28-i lemondásakor 3 millió követõje volt a pápai mikroblognak. A nyugalmazott pápa lemondása és az új egyházfõ megválasztása közötti idõben a Twitter-fiók szünetelt. Március 17-én indult újra Ferenc pápa mindennapos üzeneteivel. A tweetek kizárólag a pápai beszédek, homíliák, dokumentumok idézeteit tartalmazzák. A pápának nincs más Twitter-fiókja.

A legtöbben, négymillióan angolul követik Ferenc pápa üzeneteit, 3,1 millióan spanyolul, 1,2 millióan olaszul, arabul több mint 95 ezren, latinul pedig majdnem 180 ezren.

Forrás: MTI


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.