Nagy Gáspár Emlékház

droszler | 2013. október 31 19:25:13 | kultúra |
Szeptember 28-án ünnepélyes programmal megnyílt a Nagy Gáspár Emlékház Bérbaltaváron, a Rákóczi Ferenc u. 33. sz. alatt. A költõ bérbaltavári szülõházának emlékházzá avatása széleskörû támogatás eredményeként valósulhatott meg.
A ház felújítási munkáit a Nagy Gáspár Alapítvány végeztette el, az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó támogatások körében elnyert Leader pályázat megvalósításával.
Az utófinanszírozásos pályázat lebonyolítását a költõ barátainak kamatmentes hitelnyújtása tette lehetõvé. térségi önkormányzatoktól – Vasvár, Bérbaltavár, Nagytilaj kistérségi társulástól, a Göcsej-Hegyhát Leader csoporttól jelentõs szakmai, tanácsadói támogatást kapott az Alapítvány.
A felújított házban a Petõfi Irodalmi Múzeum rendezték be a „Valaki ír a kezeddel” címû kiállítást, mely a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Mûvészeti Akadémia pályázati támogatásával valósult meg. A kiállítás forgatókönyvét az Alapítvány kurátorai írták. A ház belsõ berendezésének felújítását a Savaria Múzeum restaurátorai végezték el.

A kiállítás április 1. és október 31. között nyitva szerda, péntek 13-17 óra, szombat 9-13 óra között.
Egyéb idõpontokban bejelentkezés a 06 30 509 3439 telefonszámon.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.