Körmendnél az esti órákra várják a tetőzést

droszler | 2013. november 25 10:16:56 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Szentgotthárdnál már apad a Rába, Körmendnél az esti órákra várják a tetõzést

Szombathely, 2013. november 25., hétfõ (MTI) - Szentgotthárdnál már apadásnak indult a Rába, hétfõ reggel elsõ fokúra minõsítették vissza az árvízvédelmi készültséget, a folyó körmendi szakaszán az esti órákban várják a tetõzést - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.


Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a katasztrófavédelmi mûveleti szolgálat munkatársai és a szombathelyi katasztrófavédelmi megbízott helyszíni szemléket tartanak a Sorok és Pinka patakok mellett fekvõ településeken Balogunyomnál, Sorkifaludnál, Sorkikápolnánál, Sorokpolánynál, Szentpéterfánál, Jáknál, Pornóapátinál, Horvátlövõnél, illetve Vaskeresztesnél. A települések polgármestereit és közbiztonsági referenseit értesítették a várható árhullám levonulásáról, a helyi önkéntes tûzoltó egyesületek tagjai pedig az éjszaka folyamán folyamatos figyelõszolgálatot láttak el.

Hozzátette: a körmendi hivatásos tûzoltóparancsnokság parancsnoka és a szentgotthárdi katasztrófavédelmi megbízott a Rába folyó és a Pinka patak áradása által érintett településeken végzett helyszíni szemlét: Körmenden, Csákánydoroszlón, Pinkamindszenten, Magyarszecsõdön, Molnaszecsõdön, és a víz által veszélyeztetett területen élõ lakosságot személyesen értesítették a várható áradásról.

Balogh Nikoletta elmondta: vasárnap Kõszegen a Gyöngyös áradása miatt két embert ideiglenesen kiköltöztettek és rokonoknál helyeztek el.
A közútkezelõ tájékoztatása szerint Vas megyében jelenleg négy alsórendû út Bük és Acsád, Rönök és Csörötnek, Vasszentmihályfa és Csörötnek, illetve Rábagyarmat és Rátót közötti van teljesen lezárva az áradások miatt, a Pinkamindszent és az országhatár közötti utat pedig fél szélességben zárták le.


MTI


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.