Aktuális útviszonyok

droszler | 2013. november 27 07:36:36 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Társaságunk Útinform szolgálatának szerda 5.30 órai összesítése alapján Mohács, Szentes és Makó térségében havazik. Szállingózik a hó Baja, Szeged és Sarkad környékén. Ezeken a területek több mint 40 munkagépünk dolgozott a kora reggeli jelentés idején. Máshol csapadékmentes az idõ, az ország területének nagyobbik részén fagypont körüli a hõmérséklet.

Országszerte többnyire száraz az utak burkolata. Csupán Fertõszentmiklós, Baja, Makó, valamint Baranya megye területén vannak sónedves, Hódmezõvásárhely környezetében pedig vizes szakaszok. Az autópályák is jól járhatóak, az M5-ös autópálya burkolata Balástyánál, az M6-os Tengelicnél sónedves.

Jó a látótávolság is országszerte, csak Mohács és Makó környékén közepes (100–300 méter) a belátható útszakasz hossza. Viszont viharos széllökések lassítják a közlekedést Vasvár és Zalaegerszeg környékén, erõs széllökéseket jelentettek a Dunántúl nyugati, valamint a Tiszántúl déli területeirõl.

A Vas megyei áradások miatti korlátozásokat folyamatosan oldjuk fel, félpályás korlátozások már nincsenek érvényben, de Molnaszecsõd és Döröske, Vasegerszeg és Nagygeresd, valamint Bük és Acsád között még teljes szélességben le van zárva az út.

Továbbra is kérjük a közlekedõket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek ma is, minden esetben az út és látási viszonyoknak megfelelõen közlekedjenek, utazás elõtt pedig mindig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Keressék bizalommal megyei és autópálya diszpécsereinket, valamint Útinform szolgálatunk munkatársait, minden elérhetõségünk megtalálható a www.utinform.hu oldalon.

www.kozut.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.