Megérkezett Budapestre a lappföldi Mikulás

droszler | 2013. december 01 20:17:08 | érdekes |
Kattintson a képere !
Szombat délelõtt szállt le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren Joulupukki, a finn Mikulás, aki idén is megajándékozza a gyerekeket.

A finn Mikulás magyarországi körútja során november 30-án elõször Ajkára megy, ahol részt vesz a Finnagora Mumin rajzpályázatának díjkiosztó ünnepségén, majd tovább utazik és december 2-án Veszprémben és Körmenden fogadja a gyerekeket – közölte a Finnagora az MTI-vel.

December 3-án Kaposmérõ-Baglaspusztán az Ifjúsági Központban, 4-én Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agórában, 5-én pedig Maroslelén találkozhatnak vele a családok.

A fõvárosba december 6-án érkezik meg. A finn Mikulás, ahogy sok éve már idén is támogatja a Mikulágyár munkáját, így Joulupukki részt a jótékonysági akció fõ sátrának megnyitóján december 6-án délelõtt az 56-osok terén, majd a nap folyamán a Vörösmarty téren várja a gyerekeket. December 7-én Óbudán a Fõ téren, 8-án pedig Budaörsön, az Intersport áruház elõtt osztja ajándékait.

Joulupukki magyarországi útja során a Petõ Intézet, valamint a Kesztyûgyári Közösségi Ház gyermekeit is meglátogatja.

A lappföldi Mikulás 2002 óta hagyománnyá vált körútjain több százezer gyermeket ajándékozott meg. Idei látogatását a Finnagora szervezi.

MTI


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.