A finn Mikulás, Joulupukki Körmenden

droszler | 2013. december 03 04:09:55 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !

Megtelt a város fõtere, Joulupukki Körmenden

Már kora délután gyülekeztek kicsik és nagyok a város fõterén. Az érkezés elõtt karácsonyi énekek, mikulásváró dalok hangzottak el, filmeket vetítettek. A finn Mikulás, Joulupukki is megérkezett. Óvodások adtak mûsort, versek hangzottak el, finnül is. A városban nagy hagyományai vannak a finn testvérvárosi kapcsolatnak. Joulupukki elhozta a finnországi testvérváros, Heinävesi üdvözletét is. A gyerekeknek elmondta, hogy az ajándékozás öröm, de leginkább akkor, ha szívbõl tesszük.
Nem véletlenül talált ide a Mikulás - mondta el Bebes István polgármester. A városnak évtizedek óta kiválóak a kapcsolatai az északi országgal. Testvérvárosunk, Heinävesi küldöttei is rendszeresen megfordulnak itt. Most a lappföldi mikulás is megtapasztalhatja, hogy többen is értenek e városban az õ nyelvén – fogalmazott a polgármester.
Bán Miklós a Magyar-Finn Baráti Kör elnöke – a látogatás kezdeményezõje – elmondta, jó érzés volt fogadni a finn Mikulást és abban is joggal bízhatunk, hogy a megtisztelõ látogatás nyomán tovább erõsödnek a magyar-finn kapcsolataink.

http://www.magyarfinntarsasag.hu

Fotó: Jámbori

A képgaléria képei letölthetõk itt 3 részletben (zip file)

A finn Mikulás, Joulupukki Körmenden 2013 1-65 kép Fotó: Jámbori
A finn Mikulás, Joulupukki Körmenden 2013 66-130 kép Fotó: Jámbori
A finn Mikulás, Joulupukki Körmenden 2013 130-193 kép Fotó: Jámbori


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.