Beavatás a magyar észjárásba...

droszler | 2013. december 10 18:43:00 | kultúra |
Kattintson a képere !
Czakó Gábor :
Beavatás a magyar észjárásba

„Az emberek minél többet kapnak, annál követelõzõbbek, és annál nekivadultabban üvöltik: még! még! És ha megkapják, azon nyomban csömör szikkasztja a torkukat, keveslik, sõt szégyellik, amit elfogadtak, hogy akár egy pillanatig is vágytak olyasmire, ami ennyire …brr. Nincs annyi pénz a föld kerekén, amennyit elégnek találnának, és nincs annyi hús, nincs annyi nõ, nincs annyi bor, nincs annyi hatalom, amennyivel beérnék.”
„-Mitõl törekszik a véglény, növénnyé, hüllõvé válni, aztán madárrá, emlõssé? Miért nem járható ez az út fordítva? Mitõl törekszik az ember? Hogyan különböztet meg jót a rossztól, helyeset a helytelentõl? Mitõl van fölfelé és lefelé? Honnan a lelkiismeret, és mibõl ered az apák anyák intelme? A vágy, hogy jók legyünk? Hogy az országban igazság uralkodjék? Hogy szeret és béke? „
Czakó Gáborral találkozik a Vasvári Közösség 2013.december 17-én este a Nagy Gáspár Kulturális Központban.
Beavatás a magyar észjárásba címmel tart elõadást és azt követõen beszélgetés lesz.
Az ismert író a fenti címmel a Televízióban is egy sorozat vezetõje volt az elmúlt években.
A fenti idézetek az Angyalok c. könyvébõl valók. Sok-sok kérdés. ami bennünk is kavarog. Legyen részese e nagyszerû Beavatásnak a Vasvár Örökség Népfõiskola és a Nagy Gáspár Kulturális Központ szervezésében. Érdemes a Bendefy Könyvtárban könyveit megkeresni, és olvasni, hogy minél alaposabban egy szellemi síkra kerüljünk az íróval.
Az író Vasváron is többször megfordult a nyolcvanas évek végén. Színpadi mûveit a Ferrum Színpad és a Vépi színpad is játszotta.

Ajánlom figyelmébe mindazoknak, akik nemcsak a könnyed szórakozást tekintik fontosnak.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.