Elkészültek a GYSEV fejlesztései ...

droszler | 2013. december 11 15:31:03 | körmendi hírek |
Elkészültek a GYSEV fejlesztései a Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal térségében
Kattintson a képere !

A GYSEV Zrt. két év alatt több mint 600 millió forintból gyökeresen átalakította a Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal menti települések közösségi közlekedését. A vasúttársaság az utolsó fejlesztéseket is átadta a forgalomnak az Új Széchenyi Terv forrásaiból támogatott beruházásaiból – jelentették be 2013. december 11-én, Körmenden.

Megújult a körmendi pályaudvar, több állomás parkolót és kerékpártárolót kapott, és elkészült a körmendi gyalogos felüljáró is. A sorozatos fejlesztések eredményeként már most kimutathatóan nõtt az utasok száma a Szombathely-Szentgotthárd vonalon.

A projekt keretében 10 helyszínen összesen 192 gépjármûparkolót és 792 kerékpártárolót épített a társaság. Az utasok így helyben használt jármûvüket az állomásoknál hagyva ülhetnek át a vasútra, és háztól házig kényelmesen érhetik el úti céljukat. Új parkolókat és kerékpártárolókat kapott Szombathely, Rátót, Szentgotthárd, Ják–Balogunyom, Egyházasrádóc, Körmend, Horvátnádalja, Alsórönök és Csákánydoroszló. Csörötneken három új buszmegálló segíti a kényelmes közlekedést.

A GYSEV intermodális közlekedési csomóponttá fejlesztette a körmendi állomást. A buszok és a vonatok utasait közös pénztáraknál szolgálják ki, a menetrendi információkat egységes utastájékoztató rendszer közli. Megújult a pályaudvar földszintje, kényelmes, tiszta és szép a váróterem, és elkészült a vasúti sínek felett átívelõ, lifttel felszerelt gyalogos felüljáró is. 2013. december 11-ére valamennyi új létesítmény megkapta a használatbavételi engedélyt, és át is adták õket a forgalomnak. A felüljáró építését a város túlsó fele felé még folytatják, ennek befejezése tavaszra várható.

Kattintson a képere !

Völner Pál infrastruktúráért felelõs államtitkár az átadón kifejtette: „A GYSEV Zrt. néhány napon belül a második jelentõs fejlesztése végére tesz pontot. A vasúttársaság december elején érkezett el a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal 50 milliárd forintos korszerûsítésének záró szakaszába. A 116 kilométeres vasúti pálya felújítása mellett ütemezetten forgalomba áll négy új motorvonat is. A kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésével a vasúttársaság utasait a korábbinál érezhetõen magasabb színvonalon képes kiszolgálni.”

„A Vas megyei fejlesztéseinkkel is szeretnénk elõsegíteni célunk megvalósítását: minél több embert megnyerni a közösségi közlekedés ügyének. Fontosnak tartom elmondani, hogy a december 15-i menetrendváltástól épp ezen a szakaszon közlekedik majd az elsõ két korszerû GYSEV FLIRT motorvonat” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A fejlesztések eredménye már az utasforgalomban is mérhetõ. Tavaly októberhez képest az idei tízedik hónapban átlagosan 11 százalékkal nõtt a fel- és leszálló utasok száma Körmenden. A teljes Szombathely-Szentgotthárd vonalon 6,6 százalékkal utaztak többen, mint egy évvel korábban. A GYSEV Zrt. a fejlesztések lezárultával az utasok számának további növekedését várja.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.