Több mint 1,4 milliárdos kórházfejlesztés Körmenden

droszler | 2014. január 08 16:50:14 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !Több mint 1,4 milliárd forint uniós forrásból fejlesztik a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház telephelyét Körmenden - közölte V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szerdán a körmendi kórházban tartott sajtótájékoztatón.

A vidékfejlesztésért felelõs államtitkár kiemelte: az épület megújítása, korszerûsítése mellett minõségi fejlesztés valósul meg a körmendi intézményben. A betegek a beruházás befejezése után hotelszerû ellátásban részesülnek.

Megújul a kórház diagnosztikai eszközparkja, a digitális röntgen a távleletezés segítségével lehetõvé teszi, hogy a körmendi betegek is olyan szintû ellátást kapjanak, mintha a szombathelyi egyetemi kórházban történne meg a vizsgálatuk.

V. Németh Zsolt beszélt arról is, hogy az országban több száz milliárd forint értékû egészségügyi fejlesztés zajlik, s mindez megfelel az elvárásoknak, az emberek ugyanis elsõ helyre teszik az életminõséggel kapcsolatos igényeiket.

Bebes István (Fidesz-KDNP), a város polgármestere kiemelte, hogy Körmenden uniós forrásból olyan fejlesztés valósul meg, amely lehetõvé teszi, hogy az ellátás megfeleljen a modern kor követelményeinek. A fejlesztés révén korszerû sebészeti ellátás, krónikus belgyógyászati osztály mûködik majd a kórházban, és új ellátási területként megvalósul az egynapos sebészeti ellátás.

Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház fõigazgatója elmondta: a beruházás során megvalósul a kórház fõépületének teljes rekonstrukciója, az épületben "a vázon kívül semmi más nem marad meg", kicserélik a nyílászárókat, a vízvezeték- és a villanyhálózatot.

A rekonstrukciós munkák idén õsszel kezdõdnek el, és várhatóan a jövõ év októberében fejezõdnek be. Az átmeneti idõszakban a járóbeteg-ellátást továbbra is biztosítani tudják Körmenden, a fekvõ betegeket pedig Szombathelyen és Szentgotthárdon látják el.

A fõigazgató az MTI kérdésére elmondta: a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház - Körmendi Batthyány-Strattmann László Kórház integrációja tavaly januárban valósult meg. A két intézmény közös pályázaton mintegy 1,7 milliárd forint uniós támogatást nyert el. Az összeg 83 százalékát a körmendi a kórház rekonstrukciójára fordítják, a fennmaradó pénzbõl pedig a Szombathelyen a régi, korszerûtlen épületbõl új helyre költöztetik a rendelõintézeti ellátást.


MTI


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.