Körmendi takarékszövetkezet - Kinyitottak és tájékoztatják az ügyfeleket

droszler | 2014. január 24 08:58:41 | körmendi hírek |
Szombathely, 2014. január 24., péntek (MTI) - A péntek reggeli nyitáskor ötvenen-hatvanan sorakoztak a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet körmendi fiókja elõtt, amely az elõírt idõben kinyitott és fogadja az azóta is folyamatosan érkezõ és érdeklõdõ ügyfeleket - tudta meg az MTI helyszíni forrásból.

Pénzükhöz viszont nem juthatnak hozzá az ügyfelek, a takarékszövetkezet munkatársai minden érdeklõdõt arról tájékoztatnak, hogy mivel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta tevékenységi engedélyüket, kifizetéseket sem eszközölhetnek, ezért az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) kártalanítja majd a betéteseket.
Németh Zsolt, a takarékszövetkezet egyik ügyfele az MTI-nek elmondta: mivel lakossági folyószámláját és vállalkozói számláját is a körmendi takarékszövetkezet vezette, így nem tud hozzájutni ahhoz az összeghez sem, amibõl napi vásárlásait fedezhetné, illetve folyószámlájáról a pénzintézet átutalásokat sem teljesít.
"Hiába próbáltam meg már csütörtökön este a bankkártyám segítségével pénzt felvenni, sem a szövetkezet terminálja, sem más pénzintézet terminálja nem fogadta el a tranzakció kezdeményezését és az internetes banki felület sem mûködött" - mondta.
A takarékszövetkezet ügyfelei csalódottan, pénz nélkül távoznak, egymás kezébe adják a kilincset, az utcán a reggeli nyitáskor egy rendõrségi autó is várakozott.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön délután vonta vissza a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását, mert az intézmény mûködése fenntarthatatlanná vált. Húsz munkanapon belül az országos betétbiztosító kártalanítja a betéteseket - közölte a jegybank csütörtökön az MTI-vel.
A közleményben az MNB azzal indokolta a lépést, hogy a takarékszövetkezet gyenge likviditási helyzete - a korábbi hatósági intézkedések ellenére - tovább romlott, és fennállt a veszélye, hogy nem lesz képes eleget tenni fizetési kötelezettségeinek.

MTI


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.