Aktuális útviszonyok

droszler | 2014. január 29 08:25:45 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Útinform szolgálatunk reggeli összesítése alapján változó intenzitással havazik a Dunántúlon, az Alföld déli megyéiben valamint Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megye déli részén.

A fõ- és az alsóbbrendû utak burkolata a havazással érintett területeken latyakos, hókásás, néhol havas, de a téli viszonyoknak megfelelõen járható. Az autópályák közül az M6-os és az M60-as Baranya és Tolna megyei szakaszán havas – ezek az autópálya szakaszok koncessziós kezelésben vannak, nem társaságunk üzemelteti -, az M7-esen pedig a Balaton melletti szakaszon latyakos, hókásás a burkolat. Társaságunk ezeken a területeken több mint 300 munkagéppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon.

Sok helyrõl jeleztek párásságot útellenõreink, de 100-300 méter közötti látótávolságot csak Vasvár, Lenti, Ajka, Mohács és Cegléd környékén észleltek. A gyorsforgalmi utak közül az M6-os bátaszéki szakaszán csökkent 100-300 méter közé a belátható útszakasz hossza.

Társaságunk 93 üzemmérnökségén továbbra is 12 órás váltott mûszakokban, 0-24 órában látjuk el a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, ugyanakkor továbbra is arra kérjük a közlekedõket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, utazás elõtt pedig minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról! Útinform szolgálatunk munkatársai a hivatalos Facebook és Twitter oldalainkon továbbra is folyamatosan osztanak meg útállapotokról szóló összesítéseket, emellett a rendkívüli közlekedési eseményekrõl (balesetek, lezárások stb.) a www.utinform.hu weboldalon is informálódhatnak a közlekedõk, diszpécsereink elérhetõségeit szintén ezen az oldalon érhetik el.

www.kozut.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.