Munkavédelemről a Városi Televízióban

droszler | 2014. február 18 21:12:11 | körmendi hírek |
A Körmendi Városi Televízió a munkavédelemrõl szóló háromrészes kisfilmet tûz mûsorára, melyet a Veszprémi Városi Televízió készített. Az elkövetkezõ három hétben minden csütörtökön 18.30-tól láthatnak egy-egy részt, ismétlés péntekenként 18.30-kor.

A kisfilmek tartalmából:

1. rész. Munkavédelem a multinacionális cégeknél.

A rendszerváltás után számtalan multinacionális cég telepedett le az országban, tevékenységük pedig az ipari, mezõgazdasági és a szolgáltatási szektor teljes spektrumát átfogja. A megtelepült vállalatok komoly versenytársai lettek a magyar cégeknek, azonban elmondható, hogy sok területen példát mutatnak az itteni vállalatoknak. A meglévõ nemzetközi vállalati kultúrájukat meghonosították Magyarországon is, a minõségbiztosítási rendszerek alkalmazásától kezdve a dolgozók munkakörülményein át egészen a munkavédelem magas szintû alkalmazásáig. Filmünkben ezt a gyakorlatot mutatjuk be egy autóipari beszállító, és egy, a fröccsöntés területén érdekelt cég példáján keresztül.

2. rész. Munkavédelem az építõiparban.

Míg az elmúlt években stagnáló építõiparról és az építõipari termelés volumenének csökkenésérõl szóltak a hírek, addig az utóbbi hónapokban mintha megfordulni látszana ez a tendencia. A Központi Statisztikai Hivatal adatai 2013 tavaszától növekedésrõl számolnak be az ágazatban. Ehhez leginkább az épületek szerkezetépítését végzõ cégek, valamint az út- és vasútépítéssel foglalkozó szervezetek termelésének növekedése járult hozzá. Júniusban 12,4%-kal nõtt az építõipari termelés az elõzõ évhez képest, bár ez igen kedvezõnek látszik, nem szabad elfeledkezni arról, hogy egy esztendõvel korábban, 2012 márciusa és júniusa között 10 éves mélyponton volt a hazai építõipar.

3. rész. Munkavédelemi oktatás a munkahelyen és az iskolában.

Természetes igény és elvárás, hogy minden munkavállaló kulturált környezetben, egészséges és biztonságos körülmények között végezhesse munkáját, hiszen a munkakörnyezet és a munkafeltételek kihatnak a munkavállaló egészségére, életfeltételeire, de a gazdasági eredményekre is.
A balesetek és a foglalkozási ártalmak megelõzhetõk, ha az ember a maga alkotta gépeket, berendezéseket, eszközöket biztonságossá tudja tenni, a célnak megfelelõen tudja használni azokat.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.