Hirdetmény óvodai beíratásra

droszler | 2014. április 23 16:23:13 | kultúra |
Óvodai beíratásra

A Körmend és Mikrotérsége Köznevelési Intézményfenntartó Társulás értesíti azokat a szülõket, akiknek gyermeke a harmadik életévét 2014. augusztus 31.-ig betölti, valamint a 2014/15. nevelési év során betölti a 3. életévét (az utóbbiak elõjegyzésben kerülnek) hogy a fenntartásában mûködõ óvodákban a beíratásának rendje a következõ:
A beíratás idõpontja:
2014. május 5.-6. (hétfõ-kedd) 8-17 óráig;

A beíratás helye:
Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda
Körmend, Bartók B. u. 9.

Mátyás Király Utcai Óvoda
Körmend, Mátyás Kir. u. 18.


Az óvoda felvételi körzete: óvodákban, valamint a http://www.kormend.hu címen megtekinthetõ.

Felvehetõ gyermekek: Elsõsorban a körzetben lakóhellyel rendelkezõ gyermekek, valamint a körzetben dolgozó szülõk gyermekei kerülnek felvételre. Szabad kapacitás esetén más körzetbõl is vehetõ fel gyermek.
Az óvoda köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki életvitelszerûen az óvoda körzetében lakik (a továbbiakban: kötelezõ felvételt biztosító óvoda).
Életvitelszerû ott lakásnak minõsül, ha a gyermek a kötelezõ felvételt biztosító óvoda körzetében található ingatlant otthonául használja és az ilyen ingatlan a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásában a gyermek lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként az óvodai beiratkozás elsõ határnapját megelõzõ három hónapnál régebb óta szerepel.
Amennyiben ez nem teljesül, vagy azok ellenére bármely körülmény alapján arra lehet következtetni, hogy a gyermek a nyilvántartásban szereplõ lakhelyén vagy tartózkodási helyén nem életvitelszerûen lakik, úgy az óvodavezetõ jogosult felszólítani az óvodába jelentkezõ gyermek szülõjét, hogy az életvitelszerû körzetben lakás tényét akként igazolja, hogy a felszólítás kézhez vételétõl számított 15 napon belül bemutatja a területileg illetékes védõnõtõl származó, a védõnõi ellátás igénybevételét igazoló nyilatkozatot.

Az óvodába történõ beiratkozáskor be kell mutatni:
- a gyermek nevére kiállított személyi azonosító,
- a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
- a gyermek „oltási kiskönyv”-ét
- a szülõ (törvényes képviselõ) nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány a gyermek balesetbiztosítási díját (igény szerint)

Az értesítést a felvételi eljárás eredményérõl az óvodavezetõ 2014. május 27-ig írásban megküldi a szülõnek, illetve a törvényes képviselõnek.

A szülõ a döntés kézhezvételtõl számított tizenöt napon belül jogorvoslati kérelemmel fordulhat Körmend Város jegyzõjéhez. A kérelmet írásban, az óvoda vezetõjénél kell benyújtani. A jegyzõ a másodfokú eljárás során a kérelmet elutasíthatja, a döntést megváltoztathatja, vagy megsemmisítheti, és a nevelési intézményt új döntés meghozatalára utasíthatja.

A szabálysértésekrõl, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerrõl szóló 2012. évi II. törvény 247. § a) pontja alapján az a szülõ vagy törvényes képviselõ, aki a szülõi felügyelete vagy gyámsága alatt álló gyermeket kellõ idõben az óvodába nem íratja be, szabálysértést követ el.

Körmend, 2014.04.02.

Bebes István dr. Stepics Anita
elnök jegyzõ


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.