II. Európa Napok 2014

droszler | 2014. április 18 17:04:07 | körmendi hírek |
„ In varietate concordia – Egység a sokféleségben.”
Az Európai Unió jelmondata arra utal, hogy "az Unió egyesíti az európaiakat, hogy annak keretein belül együtt fáradozzanak a közös célért: a békéért és a jólétért, illetve, hogy az Európában honos különféle kultúrák, hagyományok és nyelvek sokféleségükkel gazdagabbá teszik a kontinenst.
Kattintson a képere !
Hûen a jelmondathoz, ahogy közeledik május hava, Körmend ismét Európára tekint. Körmend európaiságát pedig helye Európa szívében, kiterjedt és sokszínû testvérvárosi kapcsolatai fényjelzik.

Az elmúlt évben indult útjára hagyományteremtõ céllal a város központjában, a város testvérvárosait is megszólítva a nagysikerû Európa Napok rendezvénysorozat. Az Európa Napok 2013-ban elnyerte a „Legjobb önkormányzati gyakorlatok – Testvérvárosi találkozók” kategória második helyezését.
Ebben az évben is hívjuk-várjuk Európa polgárait, a körmendieket a 2014. április 30. – május 4. között megrendezésre kerülõ Európa Napok 2014. Fesztiválra. Színes és változatos programok részesei lehetnek a fesztiválra látogatók. Európa soknyelvû kontinens, de a körmendi programok nyelvezete minden népnek közös: a mozgás, a tánc és a zene a különbözõ kultúrák közös nyelve, mindenki számára érthetõ, mindenkinek örömöt jelent. A május 9-én jegyzett Európa Nap az európai béke és egysége ünnepe. Az emléknap elõtti héten Körmend ismét nemzetközi baráti találkozók, élményt nyújtó kulturális programok helyszíne lesz, amely közelebb hozza egymáshoz a körmendieket és a testvérvárosokból érkezõket egyaránt.
2013. a polgárok európai éve volt, amelynek jelmondata így hangzott: „Európáról van szó, - Önrõl van szó.” Ez a mondat most is igaz. Önrõl, Önökrõl és Rólunk szólnak az Európa Napok, ahol mindenki megtalálhatja az érdeklõdési körének megfelelõ elfoglaltságot, szórakozást és megtalálhatja a barátait – régit és újat -, akivel közösek a gondolatai, közösek lehetnek az új élményei.
Kívánok minden résztvevõ európai polgárnak élménydús napokat, érdekes programokat és mély barátságokat!

Bebes István
polgármester



A II. Európa Napok részletes programját tartalmazó mûsorfüzetet letölthetik >>>itt


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.