Harmadfokú árvízvédelmi készültség a Rábán

droszler | 2014. május 13 14:25:01 | Környezeti hírek Körmendieknek |
A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság ma délben 441 cm-es vízállás mellett harmadfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a Rába körmendi szakaszán. A magas vízállás miatt a 86-os számú fõút mellett a tegnapi napon kiépített ideiglenes védmû megerõsítése vált szükségessé.

A folyó Körmendnél továbbra is árad. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Rába tetõzését az érintett szakaszon ma délutánra várja 460 cm körüli vízállással.

Kattintson a képere !A 86-os számú fõút Rába folyó és a Csörnöc-patak közötti szakaszán a magas vízállás közvetlenül veszélyezteti a közlekedés biztonságát. Emiatt a tegnap kiépített védmûvet a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakembereinek irányításával homokzsákokból álló nyúlgáttal erõsítik meg, mintegy 3500 homokzsák felhasználásával.

A Körmend belterületén lévõ „régi” Rába-híd a folyó áradása miatt 13.30 órától lezárásra került, a közúti forgalmat a 86-as számú fõútra terelik.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi megbízottjai az önkéntes tûzoltó egyesületek bevonásával megszervezték a térségben a figyelõszolgálatot, továbbá elõkészítették az esetleges további védekezéshez szükséges erõket, eszközöket.

A közútkezelõ által korábban lezárt mellékútvonalakon a korlátozás továbbra is érvényben van.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri a közlekedõket, hogy az érintett útszakaszokon a korlátozásokat tartsák be!

A megyében elzárt település továbbra sincs.

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Körmendi KVK


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.