Viharos időjárás, orkánerejű szél, intenzív eső...

droszler | 2014. május 15 09:55:22 | Környezeti hírek Körmendieknek |
VIHAROS IDÕJÁRÁS, ORKÁN EREJÛ SZÉL, INTEZÍV ESÕ VÁRHATÓ PÉNTEKIG - KÉRJÜK, VEZESSENEK ÓVATOSAN!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelentése szerint a Dunántúlon szinte egész nap lehet számítani 70-80 km/h feletti széllökésekre, az Alpokalján, a Dunántúli-középhegység térségében és a Balaton környékén akár 90-100 km/h-t meghaladó lökések is lesznek. A Dunától keletre inkább csak az é...szakkeleti megyékben várható gyakori viharos (70 km/h feletti) széllökés. Csütörtök éjfélig a Dunántúlon, a Dél-Alföldön, és az északkeleti megyékben területi átlagban 20-30 mm-t meghaladó mennyiségû esõre van kilátás. Délután a Tiszántúlra zivatarok érkezhetnek, amelyekbõl kisebb körzetekben szintén elõfordulhat nagyobb mennyiségû csapadék, rövid idõ alatt.

Már szerdán több helyen is fennakadásokat okozott a nagy erejû szél az útjainkon. A 75-ös fõúton Lentinél a 61-es km közelében és a 8-as fõúton Vasvár és Rábahídvég között a 148-as km-nél fakidõlés miatt volt érvényben fél- és teljes pályás útzár is. Ma kora reggel pedig az M7-es autópálya Letenye felé vezetõ oldalán, a Kõröshegyi völgyhídon leborult egy kamion rakománya, Fejér megyében pedig szintén ma reggel fa dõlt az Etyek és Herceghalom közötti útra. Az elmúlt egy nap során a személyi sérüléses balesetek száma érezhetõen megnõtt az utakon.

Mindezek miatt kérjük, hogy továbbra is vezessenek óvatosan, hasznos tanácsainkat itt találják: http://internet.kozut.hu/sajtoszoba/Lists/Mdiaoldal%20hrek/DispForm2.aspx?ID=691. Ezen kívül érdemes az Országos Meteorológiai Szolgálat és a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság hivatalos Facebook és weboldalait követni. Az aktuális korlátozásokról és balesetekrõl bõvebben a http://www.utinform.hu oldalon szerezhetnek információkat.

http://www.kozut.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.