Elkezdik a komposztálóládák kiosztását

droszler | 2014. június 05 10:33:29 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Vas megye a komposztálóládák kiosztásának megkezdésével ünnepel a Környezetvédelmi Világnapon

Vas megye 127 társult településén újul meg a szelektív hulladékgyûjtés rendszere. - jelentette be a Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke. Ma a Környezetvédelmi világnapon különösen fontos hogy mit tehetünk azért, hogy csökkenthessük a szemét és hulladékképzõdést.
A westhull.hu weboldalon és a lokális önkormányzatoknál regisztráltak számára júniustól folyamatosan kihelyezésre kerülnek az egyedi komposztáló ládák. A kihelyezésekkel egy idõben a regisztrálás is folyamatos, így azok a háztartások, vállalkozások és intézmények, akik még nem igényeltek ládát, azok is megtehetik. A házhoz menõ szelektív hulladékgyûjtés megszervezéséhez szükséges új géppark is beszerzésre kerül, valamint egy olyan válogatómû megépítése is folyamatban van, amely évi legkevesebb 8.500 tonna hulladék válogatására alkalmas.
Mindez segíti a tudatos együttgondolkodást és a közös cselekvést, továbbá terjesztve a fenntartható hulladékgazdálkodás fejlõdésének gyakorlatát, mely különösen nagy jelentõséggel bír június 5-én, a környezetvédelem világnapján.
Pontosan 42 évvel ezelõtt Stockholmban került sor az ENSZ elsõ, „Ember és bioszféra” címet viselõ környezetvédelmi világkonferenciájára. Nem sokkal késõbb ezt a napot hivatalosan is környezetvédelmi világnappá nyilvánították, amelynek legfontosabb célja, hogy felébressze az emberekben a felelõsségtudatot ezáltal rávezetve õket arra, hogy mindenkinek igyekezni kell tennie valamit a természetes, a társadalmi és a belsõ környezetünk megóvásáért, harmonikusabbá tételéért a természetes egyensúly megóvása érdekében.

Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás is ezen elvek és értékek szem elõtt tartásával hívta életre a programot, amelynek elsõdleges célja a szilárdhulladék szelektív hulladékgazdálkodási rendszer fenntartása és üzemeltetése, valamint a társult önkormányzatok területén a bezárt települési szilárdhulladék lerakók rekultivációja.




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Hulladékból termőföldet   2013. október 29 20:54:06

     · Igényeljen komposztáló ládát!   2013. november 27 10:57:10

     · Hogyan komposztáljunk télen?   2014. január 27 13:26:55

     · Nagyszabású környezetvédelmi program Vas megyében   2014. április 03 12:14:53

     · Összefogás a tiszta környezetért   2014. április 17 23:05:53



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.