Kölcseysek Erdélyben

droszler | 2014. július 24 09:38:59 | körmendi hírek |
A Határtalanul pályázat célkitûzése, hogy minél több diák jusson el olyan külhoni területekre, ahol Trianon után máig magyarok élnek az elcsatolt országrészeken. A pályázatnak köszönhetõen a Körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola 39 hetedik évfolyamos tanulója június 19. és 25. között járt Erdélyben.

Kattintson a képere !

Körmendet és Csíkszentdomokost csaknem 1000 kilométer választja el egymástól, az út egy része a Kárpátok szerpentinjein vezet keresztül. Így érthetõ volt a megkönnyebbülés, amikor 16 óra utazást követõen megérkeztek a kölcseysek a csíkszentdomokosi Márton Áron Általános Iskolába, ahol a tornateremben volt a szállásuk. A Határtalanul pályázat elõíratja a pályázóval, hogy naponta milyen feladatokat kell megvalósítaniuk a résztvevõknek. Ez fõként kirándulásokat tartalmaz, de szerepel köztük például vízmintavétel az Olt folyóból, aminek az értékeit a Rábából vett vízminta értékeivel kell összehasonlítani. A kirándulások során többek között felkeresték a Gyilkos-tavat, a Szent Anna-tavat, a Békás-szorost is. Eljutottak Csíkmadarasra, Csíkszeredába és a csíksomlyói hegynyeregbe is. A kölcseyseknek alkalmuk volt megismerkedni a közös programokon a csíkszentdomokosi gyerekekkel. Az utolsó éjszakát a hazautazás miatt a buszon töltötték a tanulók. Amikor visszaérkeztek Körmendre, a Faludi Ferenc Városi Könyvtár által szervezett olvasótábor táborozóinak tartottak powerpointos úti beszámolót tapasztalataikról, élményeikrõl.

Az erdélyi út során testvériskolai kapcsolat jött létre a két általános iskola között. A kölcseysek jövõre Lendvára mennek a Határtalanul pályázat keretében.

CsT


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.