Ed Philips a legcsaládiasabb fesztiválon

droszler | 2014. augusztus 02 09:24:39 | körmendi hírek |
Egy darabka Memphis Körmenden

Ed Philips & The Memphis Patrol a kezdetektõl sikeres fellépõje az Alterába Fesztiválnak, de más városi rendezvényeken is koncerteztek már Körmenden. Az idén elõször szerepelhettek a nagyszínpadon Elvis feldolgozásaikkal.
Ed Philiphs & The Memphis Patrol július 18-án lépett fel a nagyszínpadon. Õk az egyedüliek, akik az Alterábán a kezdetektõl jelen voltak mûsorukkal. Az idei koncertjüket is a korábbi években már tõlük megszokott fergeteges intenzitás jellemezte. A zenéjükbõl összeálló idõgépet elhívatottságuk kapcsolta „vissza” irányba, hogy elképesztõ hitelességgel tegyék az alterábiai színpadot egy darabka Elvis király korabeli Memphissé. Ed Philips, azaz énekes-gitárosuk cipõsarkai alól mintha az ’50-es évekbõl szállt volna fel a por a sátor 2014-es szûrt napsütésébe, és amikor hanyatt fekvésbõl nyomta a rock’n’rollt, joggal merülhetett fel a kérdés széttáncolt cipõit látva, hogy vajon mit mesélnének a sikerhez vezetõ út tehetséget, akaratot, erõt, kitartást próbára tevõ rögeirõl.
- Nagyon megható volt számomra, ahogy a koncert végén a színpadról leugorva odamentetek a Fogyatékosok Nappali Intézményének az ellátottaihoz, és nagy örömükre velük készültek a fotók. Egyszerû és spontán volt az egész, és mégis volt benn valami, ami elkapott.
- Nem is értem, hogy mi ebben a furcsa neked – mondja Ed Philips – teljesen természetes, hogy odamegyünk a rajongóinkhoz, ha látjuk, hogy ez örömet okoz nekik. Nekünk meg az okozott örömöt, hogy eljöttek a koncertünkre, és úgy láttuk, hogy jól érezték magukat. Attól, hogy valaki kerekes székben ül, miért lenne számunkra más, mint akinek erre szerencsére nincs szüksége.
- Ti vagytok az egyetlen együttes, aki kezdetektõl fellépõje az Alterábának. Most koncerteztetek elõször a nagyszínpadon. Mivel magyarázható ez a hûség?
- Egyrészt Hegével, hiszen õ hívott meg minket rendszeresen, másrészt mindig szívesen jövünk ide. Amit mondtál az öt évrõl, az azért nem egészen pontos, mert az Alterába elsõ két évében csak én jöttem egyedül, és hófehér Elvis ruhában énekeltem a számait. Az együttes csak három éve jön velem. A mûsorunkkal Elvist hozzuk ide, most már a nagyszínpadra.
- Miért nevezted a koncert végén az Alterábát a legcsaládiasabb fesztiválnak? – kérdezem Fácánt, azaz Tom Stormyt.
- Már többször mondtam, hogy ami itt van, az az ideális kerti parti. Nézz körül: emberek ülnek asztaloknál ebben a csodálatos folyóparti környezetben, békésen beszélgetnek, körben a sátrakban finom ételek és jó italok várják õket, és egymást követik a jobbnál jobb fellépõk. A biztonságiak is barátságos, jó fejek, és mindenki ilyen, akivel csak kapcsolatba kerülünk. Kell ennél több nyáron? Én például már tegnap óta itt vagyok, mert ez a kedvenc fesztiválom.
Tommal még vasárnap délután is összefutottam az Alterábán, és arra kértem, hogy a cikkben hadd az eredeti magyar nevükön szerepeljenek, de ezt elhárította.
Képek a galériában: >>>>itt
Cst


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.