A Magyar Dal Napja 2014

droszler | 2014. szeptember 02 15:38:16 | kultúra |
Kattintson a képere !Hetedszer rendezik meg a magyar dal napját. A Presser Gábor által kitalált országos rendezvényen szeptember 14-én és a felvezetõ napokon kilenc település, valamint a fõváros 33 színpadán mintegy kétezer fellépõ vesz részt.

A rendezvény ünnepélyes megnyitója szeptember 14-én vasárnap a magyar dal napja idei fõvárosában, Hévízen lesz Presser Gáborral a tó fõbejáratánál, ahol a magyar dal hõlégballonja emelkedik a magasba. Felvezetésként pénteken hangszerkiállítás és Back II Black-koncert, szombaton Nagy Feró és a Beatrice fellépése lesz, vasárnap megtartják az amatõr énekesek vetélkedõjének döntõjét; a programban fellép Somló Tamás és Karácsony János, az LGT két tagja is.
Idén elõször rendezik meg a magyar népdal napját: a háromnapos martonvásári program fõ attrakciójaként szeptember 14-én vasárnap Kunos Tamás brácsás szervezésében lesz például Csík Zenekar-koncert, kórus- és dalárdatalálkozó. Fellép a Buda Folk Band, Kacsó Hanga Borbála, a Romengo, Pál István Szalonna és bandája, és megtartják a Felszállott a páva tehetségkutató mûsorsorozat gálamûsorát.
Valamennyi vidéki helyszín izgalmas programokat tartogat. Egerben zenél a Solymos Antal által vezetett 50 éves Express együttes, de a Quimby is játszik a Szépasszonyvölgyben. Operaénekesek lépnek fel a szentendrei városházán, a klasszikus dalszínpadon. Békéscsabán családi ünnepet tartanak, Szombathelyen a felvezetõ gasztro-, majd big band fesztivál után a helyi érdekeltségû 30Y és Elefánt, illetve a PASO szerepel, Hajdúnánáson nótaestet tartanak.

A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére elõször a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következõ esztendõtõl szeptember második vasárnapján tartják, és országos rendezvénnyé vált az esemény, évrõl-évre több tízezer nézõvel. A fõ cél a magyar zene népszerûsítése, illetve az ismert fellépõk mellet a helyi elõadók, tehetségek számára bemutatkozási lehetõség biztosítása.

Szombathelyi programok

További porgramok: Magyar Dal Napja


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.