Ismét jelentős mennyiségű csapadék eshet

droszler | 2014. szeptember 10 07:52:19 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Két északnyugati és két délkeleti megye kivételével az ország egész területére figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat a felhõszakadás, illetve a nap folyamán várható jelentõs mennyiségû esõ miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a nap folyamán több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten, ezért ezeken a területeken elsõfokú figyelmeztetés van érvényben.
Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém, Zala és Pest megyében, továbbá Budapesten arra is számítani lehet, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idõ alatt is 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat. Ezért ezekre a területekre a felhõszakadás veszélye miatt is kiadták az elsõfokú figyelmeztetést.
Az elõrejelzés szerint általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erõs vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hõmérséklet általában 20-26 Celsius-fok között alakul, de a tartósan esõs tájakon csak 18, 19 fok valószínû. Késõ este 15-20 fok lesz a jellemzõ.


(MTI)


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.