Folytatódik a védekezés Körmenden

droszler | 2014. szeptember 14 16:33:00 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Kattintson a képere !Jelenleg 491 cm-en áll a vízszint a Rába körmendi szakaszán, és továbbra is árad a folyó. Folytatódik a védekezés, lesúlyozták Körmenden a régi Rába-hidat, és magasítják a töltést a folyó jobb partján.
A Rábán várható magas vízállás miatt intézkedés történt a körmendi régi Rába-híd megvédésére. Délután egy órától lezárták a hidat a közúti forgalom elõl, és betonelemekkel terhelték le, hogy ellenálljon a víz emelõ hatásának.


A védekezési feladatok hatékony végrehajtása érdekében a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elrendelte az Õrség Mentõcsoport alkalmazását, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatójának intézkedésére pedig 14:00-tól több mint 100 fõvel megkezdték a töltés magasítását Körmenden. A régi Rába-híd jobb oldalán 700 méter hosszan, három sor magasságban homokzsákokkal védekeznek. A védekezésben részt vesz az Õrség Mentõcsoport, a Körmendi Rendõr-kapitányság állománya, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola tíz önkéntes tanulója, a készenléti rendõrség, a Körmendi Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság állománya, valamint a helyi lakosok.

Lezárt útszakaszok:

Molnaszecsõd– Döröske
Kerkáskápolna – Magyarföld
Ivánc – Csákánydoroszló
Halogy – Csákánydoroszló
Csörötnek – Rönök
Vasszentmihály – Csörötnek
Rátót – Rábagyarmat
Alsószölnök – országhatár
Körmend Rába-híd
Püspökmolnári – Vasszécseny
Pinkamindszent – országhatár
Ják – Balogunyom
Továbbra is csak a lakókat engedik be Szakonyfaluba, és félpályán haladhat a forgalom a felsõmaráci bekötõúton.

Az osztrák határhoz közeli töltés és a vasútvonal találkozásánál a vízügyi szakemberek homokzsákokkal erõsítik meg a töltéshiányos részeket. A védekezési munkálatok alatt a Graz-Szombathely vasútvonalon szünetel a közlekedés.

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelem


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.