Indul a munka - megalakult Körmend képviselő testülete

droszler | 2014. október 22 05:13:12 | körmendi hírek |
Kedden megalakult a város új képviselõ-testülete. A korábbi kettõ helyett egy alpolgármestere lesz a Rába parti városnak.

Kattintson a képere !

Az új, 12 tagú testület. Balról jobbra: Ferencz Gyula, Geosics László, Auer Miklós, Csák Tamás, Bán Miklós, dr. Hadnagy Ádám, Faragó Gábor, Bebes István, Szabó Ferenc, Tóth Gábor, Tompa László és Czvitkovics Gyula.

A Himnusz közös eléneklése után Mosonyi Antal, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a hivatalos eredményeket. A 9 ezer 624 választópolgár közül 3 ezer 884-en adtak le érvényes szavazatot. A polgármesteri széket ismét Bebes István nyerte el, 2 ezer 438 szavazattal. Képviselõk lettek: Tóth Gábor, Ferencz Gyula, Geosics László, Czvitkovics Gyula, Szabó Ferenc, Faragó Gábor, dr. Hadnagy Ádám, Csák Tamás, Auer Miklós, Hajós Gáborné és Tompa László.


A választási bizottág elnöke bejelentette, hogy az MSZP színeiben kompenzációs listáról bejutott Hajós Gáborné visszalépett, helyére Bán Miklós (MSZP) került. Ezt követõen letették az esküt a testület tagjai, majd a régi-új polgármester vázolta az elkövetkezendõ idõszak feladatait. Kiemelve: a legfontosabb teendõ a munkahelyteremtés. Bebes István utalt arra, hogy ez a helyi kis- és mikrovállalkozások, valamint az infrastruktúra erõsítésével érhetõ el.

Az ülésen módosították a szervezeti és mûködési szabályzatot. A következõ 5 évben 3 bizottság mûködik a testület mellett: a pénzügyi és közbeszerzési, a városfejlesztési és városüzemeltetési, a társadalmi és ifjúsági. A kulturális terület az alpolgármesterhez tartozik. Ez utóbbit titkosan választották meg, Szabó Ferenc korábbi alpolgármester személyében. Döntöttek a díjazásról is. A képviselõk havi bruttó 79 ezer forintban részesülnek, a bizottsági tagságért további bruttó 39 ezer forint jár. A bizottsági elnökök bruttó 69 ezer forintot kapnak. Aki két bizottságban dolgozik, annak bruttó 54 ezer forint lesz a díjazása.

forrás: vaol.hu
Fotó: Szendi Péter


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.