Ülésezett az önkormányzat

droszler | 2014. október 27 16:50:35 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Tájékoztató Körmend Város Önkormányzata Képviselõ-testületének 2014. október 21-ei alakuló ülésérõl


Körmend Város Önkormányzatának Képviselõ-testülete 2014. október 21-én alakuló ülést tartott a Polgármesteri Hivatal nagytermében.
Bebes István polgármester rövid köszöntõje, és a Himnusz közös eléneklése után Mosonyi Antal, a helyi választási bizottság elnöke elmondta, hogy az önkormányzati választás érvényes és sikeres volt, majd ismertette a választás hivatalos eredményeit.

A 9 ezer 624 választópolgár közül 3 ezer 884-en adtak le érvényes szavazatot.
A város polgármesteri székét ismét Bebes István nyerte el, 2 ezer 438 szavazattal (62,77%), mögötte Szlávik Csaba Független jelölt végzett 783 szavazattal (20,16%), majd Bán Miklós Gyula (MSZP) 345 szavazattal (8,88%), és Soós István (Pro Körmend) 318 szavazattal (8,18%).

Képviselõk lettek:
- Tóth Gábor (Fidesz KDNP, 01. számú egyéni választókerület),
- Ferencz Gyula (Fidesz KDNP, 02. számú egyéni választókerület),
- Geosics László (Fidesz KDNP, 03. számú egyéni választókerület),
- Czvitkovics Gyula (Fidesz KDNP, 04. számú egyéni választókerület),
- Szabó Ferenc (Fidesz KDNP, 05. számú egyéni választókerület),
- Faragó Gábor Fidesz (KDNP, 06. számú egyéni választókerület),
- dr. Hadnagy Ádám (Fidesz KDNP, 07. számú egyéni választókerület),
- Csák Tamás (Fidesz KDNP, 08. számú egyéni választókerület),

és a kompenzációs listás választás eredményeként:
- Auer Miklós (JOBBIK),
- Hajós Gáborné (MSZP) és
- Tompa László (Pro Körmend).

Ezt követõen a Mosonyi Antal bejelentette, hogy az MSZP színeiben kompenzációs listáról bejutott Hajós Gáborné visszalépett, így helyére az új 12 tagú testületbe Bán Miklós (MSZP) került, aki Hajós Gáborné után a második legtöbb szavazatot kapta.

Az eredmények ismertetése után a megválasztott képviselõk és a polgármester eskütételére került sor, majd a választási bizottság elnöke átadta a megbízóleveleket a képviselõk és a polgármester részére.

Bebes István köszönetét fejezte ki a választópolgároknak azért, hogy ismételten bizalmat szavaztak neki, és elmondta, hogy a továbbiakban is minden erejével a város fejlõdését, és a polgárok érdekeit kívánja szolgálni.
Felvázolta az elkövetkezendõ idõszak feladatait, hangsúlyozva, hogy a legfontosabb teendõ a munkahelyteremtés. Utalt arra, hogy ezt leginkább a helyi kis- és mikrovállalkozások, a befektetõi környezet, valamint az infrastruktúra erõsítésével lehet elérni. Továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a városban hagyományosan jól mûködõ szociális és egészségügyi ellátás megtartására, erõsítésére, és kiterjesztésére. Ebben kiemelt helyet foglal majd el a kórház megújítása, felújítása, a fekvõ és járóbeteg ellátás korszerûsítése. Hosszú távú cél, hogy minél több ellátási forma valósulhasson meg egy helyszínen, jelentõsen megkönnyítve ezzel a városban élõ betegek helyzetét. Változatlanul kiemelkedõ szerepet kapnak a pályázatok, a megjelenõ fejlesztési lehetõségek (pl.: szennyvízrendszer bõvítés, csapadékvíz-elvezetés, megújuló energiaforrások), hiszen meghatározó cél, hogy a lehetõ legtöbb fejlesztési forrást sikerüljön a városba hozni. Mindezek érdekében nagyon fontos - ahogyan az elmúlt években is - a megfelelõ tervezés és a jó együttmûködés a különbözõ szervezetekkel.

A polgármester szavai után az ülés további részében módosították a szervezeti és mûködési szabályzatot. Ennek keretében egyhangúlag szavazták meg a képviselõk, hogy kettõrõl egy fõre csökkenjen az alpolgármesterek száma, majd titkos választásra került sor, melynek eredményeképpen a tisztség betöltésére ismételten Szabó Ferenc korábbi alpolgármestert választották meg.

Szavaztak továbbá arról is, hogy a következõ 5 évben három bizottság mûködik a testület mellett: a pénzügyi és közbeszerzési, a városfejlesztési és városüzemeltetési, valamint a társadalmi és ifjúsági ügyek bizottsága. Ezek tagjait már zárt ülés keretében választották meg.

A Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság tagjai: Faragó Gábor (elnök), Geosits László, Bán Miklós, ifj. Sövegjártó Zoltán, Mándli Tibor.
A Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság tagjai: Czvitkovics Gyula (elnök), Ferencz Gyula, Tompa László, Geosits László, Quaiser István, Kocsis Tibor.
A Társadalmi Ügyek Bizottságának tagjai: Csák Tamás (elnök), Dr. Hadnagy Ádám, Auer Miklós, Tóth Gábor, Fodor Máté, Horváth Percsák Sándor, Molnár Dániel .

Döntöttek a díjazásról is. A képviselõk havi bruttó 79 ezer forintban részesülnek, a bizottsági tagságért további bruttó 39 ezer forint jár. A bizottsági elnökök bruttó 69 ezer forintot kapnak. Aki két bizottságban dolgozik, annak bruttó 54 ezer forint lesz a díjazása.

Az ülés Bebes István polgármester szavaival zárult, aki kifejezte bízik abban, hogy a megválasztott képviselõkkel - az elõzõ ciklusokhoz hasonlóan - jól és eredményesen tudnak majd együtt dolgozni Körmend városáért, és annak polgáraiért.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.