Előzzük meg a vízmérő elfagyásokat

droszler | 2014. november 18 10:20:26 | közérdekü |
Kattintson a képere !A hideg téli idõjárás miatt a vízmérõk, vezetékek, szerelvények fokozottan ki vannak téve a fagyveszélynek, és ezzel veszélyeztethetik a folyamatos vízellátást.

A megelõzés érdekében fontos, hogy a vízmérõakna megfelelõen le legyen fedve, illetve szigetelve. Azokon a helyeken, ahol a pincében van beépítve a vízmérõ, a védelem érdekében gondosan be kell zárni az ablakokat.

A vízmérõ elfagyások a hétvégi házak, illetve nyaralók esetében a leggyakoribbak. Minden évben elõfordul, hogy csak tavasszal veszik észre a tulajdonosok, hogy télen károkat okozott a fagy. A lakatlan ingatlanokon, hétvégi házakban és az építési telkeken feltétlenül szükséges a belsõ vízhálózatot és a vízmérõt is vízteleníteni.
A használaton kívüli ivóvízhálózat víztelenítésével együtt el kell végezni a kerti locsoló csapok leürítését, elzárását, tekintettel arra, hogy a legtöbb hiba, illetve vízelfolyás a kerti csapoknál fordul elõ.

Ha minden csap el van zárva, a vízmérõ csillagkerekének mozdulatlannak kell lennie. Amennyiben az elzárt csapok ellenére mégis forog a csillagkerék, akkor valahol vízelfolyás, csõtörés lehet a vízhálózaton, vagy rosszul zárnak a szerelvények.

A csõtörések korai felismerése érdekében érdemes a vízmérõket havonta ellenõrizni, így elkerülhetõ a vízelfolyásból származó, nagymértékû többletköltség.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.