Egészséges táplálkozás... Mi várható január 1-től?

droszler | 2014. november 25 18:02:26 | közérdekü |
Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülõ közétkeztetési reformtól?
2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi elõírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
A cél az, hogy egészségesebb élelmiszerek fogyasztásával - több friss zöldség, gyümölcs, teljes kiõrlésû gabona adásával, kevesebb só és cukor felhasználásával – javuljon az egyén életminõsége, csökkenjen a túlsúlyosok, és az ennek következtében kialakuló megbetegedések száma. A közétkeztetés a lakossági csoportok egészségi állapotának alakulásában - különös figyelemmel a gyermekkorra - jelentõs szerepet tölt be.
Sohasem késõ változtatni! De nem csak a közétkeztetésben fontos, hanem az otthoni környezetben is! A Népegészségügyi Intézet tisztelettel kéri mindazok – közétkeztetõk, intézményvezetõk, szülõk, pedagógusok – segítségét, példamutatását és támogatását, akik részt vesznek és felelõsséggel tartoznak a felnövekvõ generáció táplálkozási szokásainak kialakításában. Közös cél kell, hogy legyen az egészséges közétkeztetés megvalósulása.
A Népegészségügy Intézetek a közétkeztetés táplálkozás-egészségügyi követelményeinek rendszeres figyelemmel kísérésével, oktatással és tanácsadással vesznek részt a cél elérése érdekében. Tegyünk közösen azért, hogy a gyermekek, betegek, idõsek egy egészségesebb, változatosabb, az élettani szükségleteknek megfelelõbb közétkeztetés részesei lehessenek.

Vas Megyei Kormányhivatal
Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.