Átadták a Balassi-kard borseregszemle okleveleit

droszler | 2014. november 27 21:28:57 | kultúra |
Tokaji aszú nap elnevezéssel hagyományindító rendezvényt tartottak Tokajban november 27-én. A volt zsinagóga termében lezajlott rendezvényen nyújtották át az idei – tízedik – Balassi-kard borseregszemle okleveleit, a versenyt szeptember 6-án Mádon bonyolították le, ezen a nyolc hegyaljai hegyközség két-két bora, azaz tizenhat féle hatputtonyos aszú szerepelt.

A gyõztesnek, Bai Editnek, a Dereszla Pincészet fõborászának Molnár Pál, a nemzetközi irodalmi díj, a Balassi Bálint-emlékkard alapítója nyújtotta át az oklevelet; a Dereszla birtokigazgatójának, Kalocsai Lászlónak Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség alapítója adta át a gyõztes üzemnek járó diplomát a tokaji rendezvényen.

Az aszú napján szakemberek és újságírók tizenegy féle ötputtonyos aszút kóstoltak meg, a 2000-tõl kezdve mért évjáratonként egyet-egyet, elemezve a magyar csúcsbor titokzatos erényeit; majd különleges ételek és a velük párosítható aszúk összeállítását taglalták.

A Tokaji aszú nap évrõl évre történõ megrendezésével a helyi hegyközségek azt szeretnék elérni, hogy minél több magyar család tokaji aszúval tegye nemesebbé, fölemelõbbé a karácsonyi ünnepi vacsorát szerte a Kárpát-medencében.

Forrás: http://www.balassi.eu/fejlemenyek/


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.