Rendőrségi hírek Vas megyéből

droszler | 2003. szeptember 16 11:00:27 | körmendi hírek |
- Tegnap dél körül Szombathelyen a Thököly és Bejczi utcák kereszteződésében lévő gyalogátkelőhelyen próbált meg egy hölgy kerékpárjával áthajtani az úttesten, amikor az érkező Toyota személygépkocsi elütötte. A hölgy súlyosan megsérült.

- Dél körül Szombathelyen a Sörház utcában haladt egy Mercedes személygépkocsi, amikor egy forgalmi okból álló Citroen-nek ütközött. Az ütközés után hátramenetben az autóbusz pályaudvarra hajtott a Mercedeses sofőr, majd gépkocsiját járó motorral hátra hagyva gyalogosan elhagyta a helyszínt. A rendőrjárőr a Paragvári utcában fogta el a veszprémi autóst, majd vérvételre is előállították, mivel ittasan közlekedett.

- Tegnap délután Sorkikápolna belterületén mezőhegyesi férfi közlekedett Fiat tehergépkocsijával, amikor egy kereszteződéshez érve ráhajtott a védett útra és ütközött az érkező személygépkocsival. Az autóban utazó hölgy könnyebben megsérült.

- Tegnap este Celldömölk irányába közlekedett egy tehergépkocsi, amikor Sitke térségében előzni kezdett egy IFA tehergépkocsit. Előzés közben érintkezett a két tehergépkocsi oldala, amitől az IFA letért a jobb oldali útpadkára, árokba hajtott. A másik tehergépkocsi vezetője megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően előállították azt a dukai férfit, aki a Volvo tehergépkocsival és a hozzá kapcsolt pótkocsival közlekedett és segítségnyújtás elmulasztása megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellene. A másik gépjárművezető könnyebben sérült.

- Tegnapra virradóra Körmenden az egyik sörözőbe ablaküveg kibontással hatoltak be ismeretlenek. Onnan dohányárut, pálinkát, valamint a két játékgépet felfeszítve kb. 100.000,- Ft-ot vittek el. Az össz kár közel 200.000,- Ft.

- Tegnap reggel Magyarlakon a Kossuth utcában közlekedett kerékpárjával egy gyerekkorú lány, amikor egy mellette elhaladó autó visszapillantó tükre elsodorta. A kislány könnyebben megsérült.

- Tegnap este a 74-es főúton Győrvár térségében Vasvár felé autózott egy táplánszentkereszti férfi, amikor a jobb oldali árokból őz ugrott autója elé. Az ütközés következtében az őz elpusztult, személyi sérülés nem történt, a kár kb. 200.000,- Ft.

Tegnap délután fedezte fel a szombathelyi sértett, hogy Kárpáti Kelemen utcai Kft. nyitott irodai raktárhelyiségéből eltűnt kb. 43.000,- Ft.

Tegnap délután az egyik szentgotthárdi üzemben történt lopás. Az üzem portáján próbált kivinni egy ott dolgozó szombathelyi férfi kabátjában különböző szerszámokat, amikor a biztonsági szolgálat ellenőrizte. Megtalálták nála a mintegy 30.000,- Ft értékű szerszámokat. Az intézkedés során kiderült, hogy egy bajánsenyei férfi is hasonló módon károsította meg a Kft.-t. Ellenük eljárás indult.

Celldömölkön a Széchényi utcába próbált meg behatolni tegnap éjjel az ismeretlen tettes. A bolt bejárati ajtajának fémkeretét feszegette meg, de az ajtót nem tudta kinyitni. A kár kb. 5.000,- Ft.

Tegnap délután Kissomlyó-hegyen lévő pincébe tért be két ismeretlen férfi vízivás ürügyén, majd távozásuk után vette észre a gazda, hogy tárcája, igazolványai eltűntek. A kár kb. 25.000,- Ft.

A kőszegi járőrök előállítottak két helybeli férfit, akiket a Szombathelyi Bíróság keresett.

Ismeretlen tettes Csepregen egy raktárba ment be és kb. 350.000,- Ft-ban tulajdonított el szerszámgépeket.

Még a hét végén tűnt el Kőszegen több rendszámtábla: a Rómer Flóris utcában parkoló VW Poloról, az egyik étterem előtt parkoló személygépkocsiról, az Úrhajósok útján álló Wartburgról és Fiat Tipóról és a Rohonci úton parkoló osztrák úr VW Polojáról tűntek el az első rendszámtáblák.

Vas MRFK Sajtószolgálata


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.