Reggaekarácsony a moziban

droszler | 2014. december 16 12:14:09 | kultúra |
Kikkel kezdõdött a magyar reggae? Hát a magyar dub? És a magyar riddim? Az 1985 óta mûködõ Ladánybene 27, már 29 éves, tucatnyi slágerük Magyarország határain is túlvitte hírnevüket, és, bár lehet, hogy a rasztahaj idõközben rövidebb lett, de a rasztaszív ma is ugyanúgy dobog.

December 26.-án péntek este 21 órától pedig egy sajátos ünnepi turné keretében, hagyományosan Szombathelyen ünnepelik karácsony másnapját. A Ladánybene 27 az elsõ közismert reggae zenekar Magyarországon. Az 1985-ös megalakulásuk után történetük 1988-ban fordult komolyra, mikor az angyalföldi haverokból álló zenekar megnyert egy országos tehetségkutató versenyt, melynek fõdíja egy lemezszerzõdés volt.

Kattintson a képere !

A siker meglepõ volt mivel a reggae-nek addig semmilyen hagyománya sem volt Magyarországon, egy-egy számtól eltekintve soha senki nem készített reggae felvételeket, pláne nem, egy teljes albumot. Így a zenekar célja – és ez nem változott a mai napig sem – nem csak a saját népszerûségének növelése, hanem a reggae megismertetése és megszerettetése is.
A Ladánybene 27 tevékenysége egy sajátos magyarországi „kultúrmisszió”, koncertekkel, nyári táborokkal és természetesen szombathelyi karácsonyi koncertekkel. Ez talán nem véletlen, hisz a reggae lüktetése, békét hirdetõ eszmeisége, talán a legközelebb áll a zenei stílusok közül a Karácsonyhoz.
A mindig „szeretetteli” buli vendége lesz a Tohu-Bohu, aki már többször felléptek helyi fesztiválokon, és szeretnék maguk mögött hagyni a Szombathely táblát! A Kondor testvérpár vezette csapat, már kikacsintgat a reggae világából. Egy sajátos pozitivista zenei hangulatot várhat tõlük a nagyérdemû.
A hagyományos karácsonyi buli immár nyolcadik alkalommal kerül megszervezésre az AGORA jóvoltából. És aki kíváncsi, milyen egy igazi reggae karácsony, annak ott a helye az AGORA – Savaria - Filmszínházban!
Kapunyitás este 9 órakor! Jegyvásárlás: elõvételben az MMIK-ban (Szombathely, Ady tér 5., Tel.: 0620/502-9351) és a rendezvény elõtt a helyszínen (AGORA - Savaria Filmszínház, Mártírok tere).


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.