Csákányi László Filmszínház műsora 2014.12.18-24.

droszler | 2014. december 17 08:05:04 | kultúra |
CSÁKÁNYI LÁSZLÓ FILMSZÍNHÁZ SZENTGOTTHÁRD


Filmek csúcsminõségben mindenkinek!


PROGRAMAJÁNLÓ


december 18. 19:00, december 19. 21:00, december 20. 19:00, december 21. 18:00, december 22. 19:00, december 23. 19:00, december 24. 15:00
A hobbit 3. – Az öt sereg csatája (szinkronizált amerikai-új-zélandi fantasy – 3D)
Miközben sikeresen visszahódították otthonukat Smaugtól a sárkánytól, Zsákos Bilbo és barátai akaratlanul is halálos veszedelmet szabadítottak a világra. A dühöngõ Smaug nõket és gyerekeket sem kímélve támad Esgarothra, a Tóvárosra. Mindeközben a visszaszerzett kincsektõl megrészegült Tölgypajzsos Thorin Bilbo erõfeszítései ellenére hátat fordít barátainak és elárulja õket. Ennél azonban jóval nagyobb veszélyek is leselkednek a hobbitra és barátaira. Bár kizárólag Gandalf tud róla, Szauron szörnyû tervet forral: orkok seregeit indította útnak, hogy a Magányos Hegyen támadásba lendüljenek. Ahogy a sötétség erõi egyre jobban elõretörnek, a törpék, tündék és az emberek választás elé kerülnek: összefognak vagy elpusztulnak. Bilbo az öt sereg gigászi csatája közepén találja magát, ahol saját és barátai életéért is harcolnia kell, miközben Középfölde egészének sorsa forog kockán.

december 19. 19:00 (Társmûvészet)
Netrebko And Hvorostovsky: Live From Red Square
(Vörös téri koncert operaslágerekbõl népszerû áriákkal és duettekkel – 2D)
Az operavilág két állócsillaga, a Metropolitan Opera, a La Scala és a Royal Opera House sztár fellépõi felejthetetlen koncertet adtak 2013. júniusában 7500 rajongó elõtt Moszkvában. Többek között a Tosca, az Anyegin, A trubadúr, a Rigoletto és a Nabucco operákból csendülnek fel részletek.

december 20. 17:00, december 21. 15:00
Vatikáni Múzeum 3D (feliratos olasz dokumentumfilm – 3D)
Egy rendkívüli és varázslatos felfedezõút vár az érdeklõdõkre, akiknek a vetítés egyedülálló élményeket kínál. Bemutatásra kerül a világ egyik legnagyobb és legkülönlegesebb múzeuma, a keresztény vallás egyik szentélye. Megjelennek a Vatikáni Múzeum és a Sixtus-kápolna rejtett szépségei. A lenyûgözõ – több mint kétezer éves múltra visszatekintõ – gyûjtemény az Oscar-díjas amerikai rendezõ, James Cameron egyedülálló filmes technológiaijának köszönhetõen a legkiválóbb minõségben kerül a nagyközönség elé. Mintha végigsétálnánk azokon a folyosókon, ahol a legritkább és legértékesebb mûalkotások lelhetõk fel, amelyek betekintést engednek a világot átívelõ minden korba és kultúrába. Egy kivételes utazáson vehetünk részt, amely a mûvészet és a lélek valódi értékei felé kalauzol bennünket, és ennek során elmélyülhetünk a mestermûvek és a mûvészettörténet elképesztõ megjelenítésében.

december 21. 16:00 Ünnepi ár – jegy: 500 Ft
A diadal (hangalámondásos és feliratos amerikai dokumentumfilm – 2D)
„A DIADAL felülmúl minden eddigi dokumentumfilmet, amelyet a Szûzanya medjugorjei megjelenésérõl napjainkig forgattak. A „kötelezõen megnézendõ” jelzõ sem képes teljes mértékben kifejezni lelki mélységét és a nézõkre gyakorolt hatását. Minden egyes embernek értesülnie kellene arról a hatalmas kegyelemrõl, amely nap mint nap Medjugorje jóvoltából árad a világba. A film elsõ kézbõl mutatja be egy megtérés történetét, egy fiatalember útkeresését, aki vallásos nevelést kapott, ám mindeddig nem rendelkezett a valódi hit adományával. A film rendkívül információ-gazdag, egyben szórakoztató, és az emberi lélek ritkán látott mélységeibe kalauzolja el a nézõt.” Wayne Weible (író)

december 22. 15:00 Szünidei matiné – jegy: 500 Ft!
Belle és Sébastien (szinkronizált francia családi film – 2D)
Odafenn a francia Alpokban, ott ahol a hó tiszta, ahol a zergék a mormotákkal kergetõznek, ahol a hegycsúcsok a felhõkbe érnek, van egy csöndes, békés kis falu, ahová megérkeznek a megszálló németek a II. világháború idején. Itt talál egymásra egy magányos gyermek és egy menhelyrõl szökött kutya. A leleményes és bátor Sébastien megszelídíti a kóborló és vadnak hitt Belle-t. Megismerkedésük és kapcsolatuk egy örök barátság kalandja. A történetükben fontos szerephez jut még egy múltját keresõ idõs férfi, egy szerelemre vágyó ellenálló, egy kalandra éhes fiatal nõ és egy megbocsátást keresõ német hadnagy. A Belle és Sébastien egy kisfiú rendkívüli és megható története a második világháború közepérõl, amely örök tanulságul szolgál a legmélyebb barátságról.

december 23. 15:00 Szünidei matiné – jegy: 500 Ft!
Csingiling és a kalóztündér (szinkronizált amerikai animációs film – 3D)
Csingiling visszatér, hogy elkalauzolja a rajongókat Pán Péter mesebeli világába. A Csingiling és a Kalóztündér egy vérbeli tengeri kaland, amelynek középpontjában Zarina, a tündérpor õrzõje áll. A kíváncsi természetû tündérlány puszta jóakaratból hatalmas galibát okoz, ezért számûzik Tündérzugból. Rövidesen egy csapat kalózzal paktál le, a titokzatos Koponya-szikla környékén. Csingiling és barátai tehát útnak indulnak, hogy kiderítsék, mi az igazság a kalózhajó fedélzetén, illetve, hogy visszaszerezzék a kék tündérport, amelytõl az egész birodalom sorsa függ.

További információk és online helyfoglalás:
www.csakanyimozi.hu

HA MOZI, AKKOR SZENTGOTTHÁRD, ÉS TÖBB, MINT FILMSZÍNHÁZ!

SZET – Intézi az egészet!
(Szentgotthárdi Eszközkezelõ és Településfejlesztõ Kft.)


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.