Müllex információk 2015-re

droszler | 2014. december 30 17:38:44 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Kattintson a képere !
Tisztelt Körmendi Lakosok!

Mi kerülhet a sárga zsákba?


A sárga zsák kizárólag a hasznosítható csomagolási hulladékok szelektív gyûjtésére használható, melyet a szállítás napján zárt állapotban kell az úttest mellé kihelyezni. A begyûjtött hulladék válogatás után az OHÜ. rendszerén keresztül hasznosításra kerül.

Ez a zsák a fém-, a mûanyag-, a papírcsomagolások és az italos kartondobozok gyûjtésére szolgál. Kérjük, üveget ne tegyen bele, mert ha eltörik, könnyen kivághatja a zsákot és balesetet okozhat. A hulladékoknak minden esetben tisztán, összelapítva kell a zsákba kerülnie, mert ez a gazdaságos gyûjtés alapfeltétele. A zsákok szelektív hulladékgyûjtéskor a kihelyezett zsák helyett munkatársaink adnak cserezsákot, valamint Müllex kft hulladéktelepén térítésmentesen igényelhetõk, egyébként bármilyen háztartásban található zsák a gyûjtésre felhasználható.

A fémhulladékok közül a zsákba gyûjthetjük az alumínium italdobozokat, az alumínium tálcákat, alufóliát, a konzervdobozokat, és az egyéb fém csomagolóanyagokat. Figyeljünk oda, hogy zsíros, ételmaradékkal illetve mérgezõ anyaggal szennyezett hulladék ne kerüljön a szelektív gyûjtõzsákba.

A papírhulladékok gyûjtésénél vegyük figyelembe a zsák méretét, csak a kisebb papírhulladékokat tegyük bele, például: újságok, reklám anyagok, könyvek, papírzacskók, teás vagy fogkrémes dobozok.
A nagyobb kartondobozokat a begyûjtés napján a zsákok mellé helyezzük ki. A zsíros, ételmaradékkal szennyezett papír nem hasznosítható újra, annak a kommunális hulladékok között van a helye.

A mûanyaghulladékok közül a zsákba tegyük az üdítõs és ásványvizes palackokat, a különbözõ zsugorfóliákat, bevásárló reklámtáskákat, tisztítószerek flakonjait. Fontos, hogy a palackokat, flakonokat tapossuk laposra, így több fér belõlük a zsákba, és könnyebben tárolhatók.

A többrétegû tejes vagy gyümölcsleves italos kartondoboz három anyagtípusból áll: papírból, alumíniumból és mûanyagból. Az ilyen csomagolásokat kilapítva gyûjtsük a zsákba.



További felvilágosítással a 94/726- 000-ás telefonszámon állunk rendelkezésükre.

SZELEKTÍV ZSÁKOS HULLADÉKGYÛJTÉSI NAPOK
KÖRMEND

2015.

SZÁLLÍTÁSI NAP: NÉGYHETENTE SZERDA

Kattintson a képere !

FIGYELEM ! A SÁRGAZSÁK CSAK SZELEKTÍV GYÛJTÉSRE HASZNÁLHATÓ! AMENNYIBEN EGYÉB HULLADÉKGYÛJTÉSRE HASZNÁLJÁK, AZ NEM KERÜL ELSZÁLLÍTÁSRA, ÉS SZANKCIONÁLHATÓ.


HASZNÁLT SÜTÕOLAJ GYÛJTÉSI NAPOK KÖRMEND

2015.

SZÁLLÍTÁSI NAP: PÉNTEK


Kattintson a képere !


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.