Téliesek az útviszonyok, legyünk körültekintőek!

droszler | 2015. január 06 10:49:21 | Környezeti hírek Körmendieknek |
A balesetek megelõzhetõek, figyeljünk jobban magunkra és egymásra!


Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a jármûveket fel kell készíteni a téli közlekedésre alkalmas állapotra. A téli gumiabroncsok felszerelése, a rendszer fagyálló ablakmosó folyadékkal feltöltése és a fékrendszer mûködésének elõzetes ellenõrzése mind-mind hozzájárulnak a balesetmentes közlekedés elõsegítéséhez. Az esetenként szélsõséges idõjárási viszonyok miatt gyakorta kell megnövekedett menetidõvel számolni. Ezért ajánlott teletankolt jármûvel útnak indulni, valamint élelmet, védõitalt, takarót és lapátot is a kocsiban elhelyezni.

A szokatlan idõjárási körülmények a gépjármûvezetõket is próbára tehetik. Célszerû éppen ezért fokozott óvatossággal közlekedni és elindulás elõtt tájékozódni az aktuális útviszonyokról.
A téli idõszakban a látási viszonyok gyakran nem megfelelõek. Ezért indokolt a nagyobb követési távolság tartása és a jármûvek világító berendezéseinek kifogástalan mûködésére történõ fokozott odafigyelés. Mivel gyakorta találkozhatunk nem megfelelõen kivilágított jármûvekkel, munkatársaink – a balesetek megelõzése érdekében – a közúti ellenõrzések során a forgalomban résztvevõ jármûvek és az álló jármûvek kivilágítására vonatkozó rendelkezések megtartásának ellenõrzésére is fókuszálnak.

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, hogy a balesetek minél nagyobb számban megelõzhetõek lehessenek!

Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.