Görögországi zarándoklat Szent Pál nyomában

droszler | 2015. február 27 15:46:21 | körmendi hírek |
Görögországi zarándoklat Szent Pál nyomában
(Görög nagykörút)
2015. augusztus 21-30.


Utazási útvonal: Körmend– Tompa – Belgrád – Nis- Paralia – Athén - Tolo és vissza
Utazás: Légkondicionált luxusbusszal (WC, video, minibár) Gratis Zrt.
Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: félpanzió, reggeli-vacsora
Szervezõ: Takó Gábor: 30/300-1661
Idegenvezetõ: Mrakovics Natália
Lelki vezetõ: Kovács Richard Lenti káplán atya

Program:
1. nap: Indulás a reggeli órákban. Belgrádban rövid városnézés (Nándorfehérvéri vár). Utazás Nisig (825 km). Tranzitszállás elfoglalása.

2. nap: Érkezés a délelõtti órákban Görögországba. Útközben megállunk Veriaban (480 km), ahol Szent Pál eredményesen térített, valamint Verginában (15 km), ahol II. Fülöp makedón király sírja található. Paralián (57 km) a szállás elfoglalása a délutáni órákban.

3. nap: Reggel kirándulás Kavalába (222 km), Filippibe Szent Pál nyomában. Szállás Paralián.

4. nap: Reggel kirándulás a Meteorákhoz (172 km). Útközben a csodás Tempe-völgyet isKattintson a képere ! megtekintjük. Iszunk az örök szerelem forrásából, a Paraszkevi templomban elhelyezzük kívánságainkat, majd Kalambakában megtudjuk, hogyan készítik az ikonokat. A Meteorák közül a Nagy Meteoront és a Varlaam kolostort látogatjuk meg. Útközben a Thermopülai-szorosban tisztelgünk Leonidas király emlékének. Szállás Kamena Vourlán (181 km).

5. nap: Utazás Delphoiba (101 km), ahol a múzeumot, kincsesházakat, az Apollon templomot, a Stadiont, a színházat, a Palaestrat és a Tholost látogatjuk meg. Továbbutazás Patrason keresztül Olympiába (247 km). Látogatás az ásatási területen, az ókori olimpiai játékok helyszínén, majd Olümpia nagyszerû múzeumának megtekintése következik. A múzeum legértékesebb kincse a világhírû Hermész-szobor. Szállás Tolóban (200 km).

6. nap: Szabadprogram, pihenés, fürdés Tolóban.

7. nap: Reggeli után kirándulás Epidauroszba (43 km), itt a színház, a múzeum és az Asklepion megtekintése szerepel a programban. Délután Mükénébe utazunk, ahol a fellegvárat, a múzeumot és a Kincsesházakat tekintjük meg. Útközben érintjük Tirünsz várát, majd Napflióban, a csodálatos tengerparti városban sétálunk. Indulás Korinthoszba (54 km). Tolóban szállás.

8. nap: Kora reggeli indulás, Athénba (159 km). Útközben rövid megálló a Korinthoszi csatornánál. Athénban városnézés (Akropolis, Areios pagos, Agora, Szelek tornya, Hadrianus könyvtár, Olympeion, Márvány stadion, Parlament, õrségváltás). Érkezés a késõ esti órákban Thessalonikibe (504 km). Szállás elfoglalása.

9. nap: Thessalonikiben városnézés, piacozás. Fehér-torony, Galerius Diadalív, Szt. György Rotonda, Demeter templom, majd bevásárlás a piacon. Délután utazás Magyarországra buszon alvással.

10. nap: Érkezés Körmendre a déli órákban.




A zarándokút során minden nap részt veszünk szentmisén. Ha tudunk, akkor templomban, ha a napi kirándulás során katolikus templom hiányában nem tudunk szentmisén részt venni, akkor reggel a szállodában tartjuk meg az istentiszteletet.

Idõpont: 2015. augusztus 21-30-ig.

Részvételi díj: 150. 000 Ft/fõ, ami tartalmazza a szállás költségét félpanzióval, a busz költségét, az utasbiztosítást és az idegenvezetõ költségét. Az összeget 2 részletben kell fizetni. Elõször 72000 Ft-ot, majd az indulás elõtt 1 hónappal a fennmaradó összeget.

Egyágyas felár: 21.000 Ft/fõ

Belépõk, helyi közlekedés: kb. 80€. Diákoknak diákigazolvánnyal a mûemlékek látogatása ingyenes (kivéve a Meteorák). 65 év felett fél áron lehet megváltani a jegyeket igazolvány bemutatásával.

Mindenkinek nagyon jó utat kívánunk!


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.