Intermodális utastájékoztató kijelzőket telepítettek a körmendi állomáson

droszler | 2015. január 12 10:10:37 | körmendi hírek |
INTERMODÁLIS UTASTÁJÉKOZTATÓ KIJELZÕKET TELEPÍTETTEK A KÖRMENDI ÁLLOMÁSON


A GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. utazási információit egyidejûleg megjelenítõ utastájékoztató kijelzõket telepítettek a körmendi vasútállomáson. Minderre a két közlekedési társaság és a térségi önkormányzatok együttmûködésében megvalósult projekt adott lehetõséget. Összesen öt új monitor került a vasútállomásra, amelyek közül három a vasúti és az autóbuszos utazási információkat, további kettõ pedig kizárólag a vonatokra vonatkozó adatokat jelzi az utazóközönségnek.


Az „Intermodális közlekedési rendszer fejlesztése Körmenden és térségében” elnevezésû projekt utolsó eleme volt az utastájékoztató kijelzõk telepítése. A fejlesztés megvalósításával teljessé vált a körmendi intermodális csomópont utastájékoztató rendszere. A kapcsolódó utastájékoztató adatbázis fejlesztéssel a GYSEV Zrt. hazánkban elsõként vezeti be az ún. Transmodel rendszert, amellyel elérhetõk a résztvevõ közlekedési társaságok járatainak valós idejû utazási adatai.

„Az intermodális közlekedési fejlesztések rendkívül fontos eleme a közös utazási információk közlése. Ez ugyanis nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az utazók ne válasszanak az egyes közösségi közlekedési ágak között, hanem együttesen használják azokat. Ezt a célt szolgálta, hogy a GYSEV által fejlesztett fedélzeti utastájékoztató rendszer autóbuszos információkat is közöl, és ezért vezettünk be tavaly több viszonylatban is közös, autóbuszos-vasúti közlekedésre feljogosító, kombinált bérleteket” – mondta a fejlesztés kapcsán Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A projekt további elemeiként már tavaly átadták a körmendi állomást teljes hosszában átívelõ gyalogos felüljárót. A létesítmény megteremti a gyalogos összeköttetést a közvetlenül a pályaudvar mellett található autóbusz állomással, emellett biztonságosabbá teszi a gyalogos közlekedést a vasútállomás által kettéválasztott körmendi városrészek között.

Szintén a projekt részeként Körmenden és kilenc további településen (Csákánydoroszló, Daraboshegy, Döröske, Egyházashollós, Halogy, Magyarnádalja, Nádasd, Pinkamindszent és Szentpéterfa) mindösszesen nyolc darab új autóbusz váróhelyiséget alakítottak ki, emellett kilenc utasváró teljes felújítását végezték el.

Az összesen 200 millió forint összköltségû beruházás Európai Uniós forrásból, az Új Széchenyi Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Programjának közösségi közlekedés fejlesztésére irányuló forrásaiból valósult meg, a támogatás mértéke 100 százalék.

Gysev Zrt.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.