Óperenciás – meseillusztrációs rajzpályázat és kiállítás

droszler | 2015. január 26 19:00:13 | kultúra |
Óperenciás – meseillusztrációs rajzpályázat és kiállítás
Idõpont: 2015. január 28. - február 14.
Helyszín: AGORA – Gyermekek Háza

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ szervezésében, az AGORA – Gyermekek Házában 2015. január 28-én 15.00 órakor nyílik meg az óvodások és iskolások részére meghirdetett meseillusztrációs rajzpályázat kiállítása.

A pályázat népszerûsége hét év óta töretlen, és nagy népszerûségnek örvend a kisebb és nagyobb alkotó gyermekek, diákok és az õket inspiráló pedagógusok és felkészítõk körében. A pályázati kiírás lehetõséget ad a magyar népmesék világának képi megjelenítésére, mely az egyik legkedveltebb téma e korosztályok körében. A gyerekek szabadon választott népmeséket vagy klasszikus gyermekmeséket dolgoztak fel, a mesékre jellemzõ cselekmény vagy mesehõs ábrázolásával. Kedveltté vált a jeles napok, népszokások képi ábrázolása is, melyet az idén is sok pályázó választott témájául. A felsõ tagozatos diákok a mesék mellett népballadákat illusztráltak.
Az alkotások szabadon választott technikákkal készültek, többnyire grafikai vagy sokszorosított grafikai eljárással.

A felhívásra 786 pályamunka érkezett, majd a szakmai válogatás urán a zsûri (Rasperger József képzõmûvész és Bõczén Lászlóné rajztanár, a vizuális kultúra szakembere) 316 alkotást, ezek közül 36 díjazott rajzot választott ki a tárlatra. A beérkezett pályamunkák magas színvonalát mutatja, hogy idén a szokásosnál jóval több a kiállításon bemutatott alkotás.
A kiállítást Horváthné Nagy Katalin rendezõ, bábszínész nyitja meg.

Bár a pályázati kiírás a Vas megyei alkotókat szólította meg elsõsorban, az idei év kiállítási anyaga különleges abból a szempontból is, hogy befogadta a távolabbi megyék alkotóinak rajzait is pl. Berettyóújfalu, Székesfehérvár, Bekecs, sõt Marosvásárhely településérõl is.

Kattintson a képere !

A kiállítás február 14-ig tekinthetõ meg az AGORA – Gyermekek Házában, hétköznap 8.00-17.00 között, szombatonként 9.00-12.00 óráig.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.