Bemutatkozik az Utazás kiállításon a Batthyány Örökségközpont

droszler | 2015. február 22 09:46:02 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Bemutatkozik az Utazás kiállításon a Batthyány Örökségközpont.

Egy 410 éves történet folytatódik Körmenden azzal, hogy a Batthyány kastély egykori lovardájában jön létre a Batthyány Örökségközpont. Ez a beruházás az egyik alappillére annak a jövõbe mutató elképzelésnek, amelynek célja az, hogy hiteles helyen mutassák be a család, a város és az ország történetének összekapcsolódását. Kézenfekvõ tehát, hogy az ország máig egyik legszebb épített örökségét, a Batthyány család egykori uradalmainak központját e célnak szenteljük.

A Batthyány Örökségközpont meghatározó szerepet tölt majd be a hazai turizmusban. A fogadóépület elegáns tereiben azon túl, hogy információkat szerezhetnek a család és a kastély történetérõl, jó szívvel ajánljuk Körmend nevezetességeit, sétát a gyönyörû, õsfákkal és növényritkaságokkal ékeskedõ várkertben, de segítséget nyújtunk más Batthyány emlékhelyek felkeresésében is.

A Körmendet felkeresõk számára a Batthyány Örökségközpontban alternatívákat fogunk kínálni a turizmus különbözõ területeirõl úgy, hogy nem pusztán szellemi, hanem ízbeli utazásra is invitáljuk õket. Ezt szolgálja majd a Liktárium, ahol a térség õstermelõi, biogazdái által termesztett növényekbõl elõállított szárítmányokat, fõzeteket kóstolhatják és vihetik magukkal, továbbá a talán felszínesen megismert tudáshalmazt írott formában, nyomtatásban vagy elektronikusan is bõvíthetik. A kóstolható élményekkel évszázados gasztro-gyógyító hagyományok élednek újra, amelyek a 21. században ismét olyan természetes módon élik reneszánszukat, mint ahogyan azt a Batthyányak megalapozták, majd örökül hagyták ránk.

Kattintson a képere !

Az Utazás kiállítás 38-ik alkalommal nyitja meg kapuit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. 2015. február 26. és március 1. között Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén mutatkozik be a Batthyány Örökségközpont a nagyközönség elõtt. A Batthyány Örökségközpont a Vas-megyei bemutatkozáson belül az A pavilon 308A standon lesz jelen a kiállítás ideje alatt, minden nap 10 – 18 óráig.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.