Jó felvételi eredmények

droszler | 2003. szeptember 24 05:35:53 | körmendi hírek |
Kölcsey Ferenc Gimnázium: Jó felvételi eredmények és új képzési lehetőség


Már a felsőoktatási intézményekben is megkezdődött a tanítás. A Kölcsey Ferenc Gimnázium idén érettségizett 53 tanulója közül 45 fő felvételizett, s közülük 40-en, a végzettek 75%-a kezdte meg egyetemi és főiskolai tanulmányait. A többiek érettségihez kötött középfokú szakképzésben vesznek rész. A továbbtanuló diákok körében a legnépszerűbb pályák a következők voltak: közgazdásznak 5 tanulót vettek fel, villamosmérnöknek, gépészmérnöknek, biológusnak kettőt-kettőt. Sikerrel felvételiztek fogorvosi, vegyészmérnöki és környezetmérnöki karra. Többen választották az informatikus pályát, de a tanárképző főiskola különböző szakjaira (kommunikáció-rajz, kommunikáció-német, angol- számítástechnika, matematika-történelem, tanító) is sikerrel jutottak be a kölcseysek. Voltak, akik védőnőnek, szociális munkásnak, mentőtisztnek jelentkeztek egészségügyi főiskolára.

Soós István igazgató nem csak a továbbtanulók 75-76%-os arányával elégedett, hanem leginkább azzal, hogy a jelentkezők sikerrel szerepeltek a felvételi vizsgákon, azaz többségükben nem a vitt pontokkal jutottak be egyetemekre és főiskolákra. Ez a pozitív visszacsatolás kell hogy erőt adjon a gimnázium tantestületének az új, eredményes tanévhez.
A Kölcsey Ferenc Gimnázium megfelelő számú érdeklődő esetén 2004. szeptember 1-től a 9. évfolyamon nyelvi előkészítő osztályt indít, ahol a kötelező tanórák 40%-ban intenzív idegen nyelvi felkészítést kapnak a tanulók.
A nyelvi előkészítő évfolyam bevezetését a nyár elején módosított közoktatási törvény teszi lehetővé, szükségességét pedig a 15 éven felüli magyar népesség idegen-nyelv tudásának alacsony szintje - mindössze 25% beszél nyugati nyelveket - indokolja.
Az Oktatási Minisztérium 2003 tavaszán végzett felmérése szerint a szülők kétharmada szívesen taníttatná gyermekét ilyen képzési formában, hiszen a nyelveket beszélő gyerekek továbbtanulási és munkavállalási esélye is sokkal nagyobb.

Cst
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.