Prosztatarák: életmódváltással visszafordítható

droszler | 2015. április 09 08:19:52 | tudomány |
A legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy a megfelelõ diéta, meditáció és egyéb nem orvosi jellegû "beavatkozások" visszájára fordíthatják a betegség kialakulásáért felelõs folyamatot a prosztatarákos férfiaknál.

A Newsweek nemrég jelentetett meg egy tanulmányt, mely arról számol be, hogy az egészséges táplálkozás, a különféle stressz-oldó technikák használata, a rendszeres séta, illetve a környezet támogatása több mint 500 gén képét változtatta meg a prosztatarák korai stádiumában lévõ férfiak esetében. A kutatást a San Franciscói Egyetem végezte Dr. Peter Carroll, Dr. Mark Magbanau és Dr. Chris Hagg vezetésével.

A kísérlet 30 olyan, korai prosztatarákos férfi közremûködésével történt, akik úgy döntöttek, hogy nem vetik magukat alá a hagyományos kezeléseknek. Mindannyiuknál kismértékû prosztatarákot diagnosztizáltak stabil prosztata-specifikus antigén szinttel (PSA), illetve a Gleason eredményük 6 alatt volt, ami azt jelzi, hogy a tumor nem agresszív. A betegek prosztatáját a kísérlet kezdetekor, illetve három hónappal késõbb, a teljes életmód-változtatás után vizsgálták. A változtatások a következõkbõl álltak: egészséges táplálkozás, szójával, halolajjal, E-vitaminnal, szelénnel és C-vitaminnal kiegészítve; könnyû testmozgás; stressz-kezelõ technikák. Három hónap elteltével az orvosok azt tapasztalták, hogy sok, betegségekért felelõs gén (köztük a rákért, szívbetegségekért és gyulladásokért felelõsek is) legyengült, míg a védõ funkciót ellátók felerõsödtek. A most közzétett kutatási eredmény alátámasztja azokat a feltételezéseket, melyek szerint az egészséges életmód megállíthatja, sõt meg is fordíthatja a szívbetegségek, a diabétesz, a magas vérnyomás- és koleszterinszint, illetve egyéb krónikus betegségek állapotát.

webbeteg.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.