Tájékoztató a 2015. évi kötelező eb összeírásról

droszler | 2015. április 13 08:19:18 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !Az állatok védelmérõl és kíméletérõl szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján a tartás helye szerinti illetékes települési önkormányzat eb-rendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszteség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente legalább egy alkalommal eb-összeírást végez.

Körmend Város Önkormányzata 2015. március 30. napjától és 2015. május 30. napjáig eb összeírást végez.


Jogszabályváltozás miatt 2013. január 1-tõl a négy hónaposnál idõsebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérem, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkezõ ebeket magán állatorvosnál megjelöltetni.

Az eb összeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért az eb összeíráshoz összeállított „Eb összeíró adatlap” beszerzése az eb tulajdonosok / eb tartók kötelessége.

Az „Eb összeíró Adatlap” beszerezhetõ:

- Körmendi Közös Önkormányzati Hivatal Városfejlesztési Irodáján
- Körmend Város Honlapján.

Kérem, hogy az „Eb összeíró adatlapot” teljes körûen szíveskedjenek kitölteni, aláírni, és az eb összeírási idõszak végéig, azaz legkésõbb 2015. május 30. napjáig visszajuttatni:

- Személyesen a Körmendi Közös Önkormányzati Hivatal Városfejlesztés Irodáján
- Postai úton a 9900 Körmend, Szabadság tér 7. címre.

Felhívom az eb tulajdonosok, eb tartók figyelmét, hogy az eb-összeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését az Önkormányzati Hivatal ellenõrzi.
Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget (30.000,- Ft-ig terjedõ) állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhetõ.


Együttmûködésüket köszönöm!

Dr. Stepics Anita
jegyzõ



Az „Eb összeíró Adatlap” letölthetõ itt PDF és DOC formátumban


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.