Tetőzött, már apad a Rába Szentgotthárdnál

droszler | 2015. május 23 20:36:14 | Környezeti hírek Körmendieknek |
A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság legfrissebb tájékoztatása szerint tetõzött a Rába a szentgotthárdi szakaszon, és megkezdõdött a lassú apadás. Továbbra is lassú áradás tapasztalható azonban a folyó körmendi szakaszán.
A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint délután 242 cm-es vízállással tetõzött a Rába Szentgotthárdnál, és megindult a lassú apadás a folyó ezen szakaszán. A mostani elõrejelzések azt mutatják, hogy a folyón Körmendnél másodfokú árvízvédelmi készültségi szint alatti vízállásra, 310 cm +-20 cm-es tetõzésre lehet számítani a holnap késõ délutáni, esti órákban.

A Gyöngyös délután négy órakor 401 cm-rel tetõzés közeli állapotban volt Kõszegnél, a Répcére sem várnak már jelentõsebb vízszintemelkedést a következõ órákban.

A közútkezelõ feloldotta a teljes útlezárást Meszlen és Acsád között, így jelenleg két útszakaszon van érvényben félpályás forgalomkorlátozás, Csörötnek és Kondorfa között, illetve a 84-es fõúton Zsédeny térségében.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a folyó és a kisebb vízfolyások vízállását. Az önkéntes tûzoltó egyesületek figyelõszolgálatot látnak el a Rába áradása által veszélyeztetett településeken. Az árhullám levonulása miatt a mai napon ez idáig nem volt szükség a megyében tûzoltói beavatkozásra.

Forrás: Katasztrófavédelem, Vízügy


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.