Megállapodás született a körmendi szennyvíztisztító bĹ‘vítésérĹ‘l

droszler | 2003. szeptember 24 22:51:00 | körmendi hírek |
Egy éven belül megoldódhat a körmendi szennyvíztisztító kapacitásbővítésének hosszú évek óta húzódó problémája. A város vezetése és a Vasivíz Rt. megállapodott a beruházás részleteiről, így végre elhárulhat a város ipari és lakossági fejlesztéseinek eddigi legnagyobb akadálya. - ezt - több más fontos téma mellett - a város polgármestere jelentette be egy sajtótájékoztatón.

Nem csak a ma még csatornázatlan városrészek fejlesztését, de új lakóterületek kijelölését is akadályozza Körmenden a szennyvíztisztító alacsony kapacitása. Hosszas egyeztetések után a felek végre megállapodtak a bővítés feltételeiben, így jövő augusztus végéig a fejlesztés meg is valósulhat.

Bebes István, Körmend polgármestere

"Ehhez Körmend városa 26 millió forinttal járul hozzá, a Vasivíz Rt. pedig 15 millió forinttal, így állna össze az egyik része a beruházásnak, a másik része az egy 110 millió forintos hitelkeretet jelentene."

Ez a megoldás 25%-os áremelkedéssel jár, melyet októbertől vezetnek be, de ígérik, hogy jövőre már nem lesz csatornadíj emelés. A beruházással lehetővé válik viszont az iparterület kijelölése is, melyre nagy szükség lehet a gyárbezárásokkal sújtott városban. A térségben kialakulóban lévő munkaügyi problémák kezeléséhez 190 milliós külön program indult, de ebből 100 millió már elkelt az őriszentpéteri munkahelyek megmentésére.

"A 90 millió forint kiegészítését kérjük még miniszter úrtól, én személyesen is kértem, és jeleztem felé, hogy erre lehetőséget biztosítson, az időközben felmerült további problémák megoldására."

A város vezetése fontosnak tartja a sportcsarnok bővítését is, amihez három helyről is pályázati támogatást remél. Így 42 milliós önrésszel összesen 200 milliót fordíthatnak arra, hogy korszerűsítsék a létesítményt.

Németh Zsolt Pro28


Forrás: www.vasmegye.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.