Önkénteseket keres az önkormányzat...

droszler | 2015. június 01 09:22:06 | körmendi hírek |
Önkénteseket keres az önkormányzat polgárvédelmi szervezetbe történõ beosztásra

Törvény írja elõ, hogy a helyi katasztrófavédelmi feladatok ellátására települési polgári védelemi szervezetet kell alakítani. Körmend tekintetében ez a szám minimálisan 300 fõ-t jelent.

Magyarország Alaptörvényének XXXI. Cikk (5) bekezdése értelmében a magyarországi lakóhellyel rendelkezõ, nagykorú állampolgárok száma a honvédelmi és katasztrófavédelmi feladatok ellátása érdekében- sarkalatos törvényben meghatározottak szerint- polgári kötelezettség írható elõ.
Körmend esetén a veszélyforrás fõleg az árvíz, illetve nem várt környezeti csapás (havária) lehet. Ezekben az esetekben a város polgárait mozgósítani kell a veszély elhárítása érdekében.

2015. június 16-án 15 órai kezdettel a Körmendi Közös Önkormányzati Hivatalban, a Körmendi Katasztrófavédelmi kirendeltség szervezésében polgárvédelmi oktatás kerül megrendezésre. Az önkormányzat önkénteseket keres a maximum két órás oktatáson való részvételre. Várnak minden 18 és 50 év közötti, körmendi lakcímmel rendelkezõ állampolgárt nemtõl függetlenül.

Érdeklõdni és jelentkezni személyesen a Körmendi Közös Önkormányzati Hivatalban Novák Tamás ügyintézõnél, vagy telefonon a 94/592-923-as számon lehet.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.