Felhívás, rendkívüli időjárás várható

droszler | 2015. július 08 11:28:57 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Kattintson a képere !Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2015. július 8-án a délutáni idõszakra viharos széllel és jelentõs csapadékkal, jégesõvel járó rendkívüli idõjárást prognosztizált.

Az ilyen erõs széllökések faágakat szakíthatnak le, fákat dönthetnek ki, és nemcsak balesetveszélyesek, hanem közlekedési akadályokat is képezhetnek. A szél megbonthatja az épületek tetõszerkezetét, megrongálhatja az energiaellátás és a távközlés vezetékeit.
A várható káresetekre történõ felkészülés érdekében készüljenek fel a vihar okozta lakóépület károk ideiglenes felszámolására és vízkár elhárításra.
A felkészülés jegyében kérem, hogy fokozottan ellenõrizzék az induló katasztrófavédelmi készleteik (fólia, léc, szeg, homok, homokzsák, lapát stb.) meglétét.

Ha valaki leszakadt elektromos vezetéket, vagy sérült közmûhálózatot észlel, ne közelítse meg, értesítse a katasztrófavédelem mûveletirányítási központját a 105-ös segélyhívó számon.
A zivatarokkal és a villámlással kapcsolatos részletes információk elérhetõek az alábbi linken:
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_heves_zivatar

Az idõjárással kapcsolatban kísérje figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztásait, amit megtehet a http://met.hu/ címen, vagy a katasztrófavédelem „VÉSZ" alkalmazásán ( http://vesz.katasztrofavedelem.hu ).

Tisztelettel:

Király Lajos
tûzoltó alezredes
tûzoltósági fõtanácsos
kirendeltségvezetõ


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.