Faágakat tört le, fákat döntött ki a viharos szél

droszler | 2015. július 09 08:59:14 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Tegnap kora délután esõvel és széllel érkezett meg Vas megyébe a hõséget enyhítõ vihar. Az erõs szél több helyen faágakat tört le, fákat döntött ki, húsz esethez riasztották a megye tûzoltó egységeit.

Fõként Kõszeg és Szombathely térségébõl, illetve Sárvár környékérõl érkeztek riasztások a megyei katasztrófavédelem mûveletirányítási ügyeletére a viharos idõjárással kapcsolatban.

Kõszegen a hirtelen lezúdult nagyobb mennyiségû csapadék több helyszínen telítette a vízelvezetõ árkokat, itt a helyi önkormányzati tûzoltók szivattyúk segítségével távolították el a felgyülemlett vizet.

Szombathelyen egy helyen egy füstelvezetõ ablakot feszített ki a szél, másutt egy kétemeletes épület háztetején található bádog szellõztetõjét kezdte meg, ami a közlekedõket veszélyeztette, egy harmadik helyszínen pedig egy hatméteres faág dõlt a kerítésre, amit a megyeszékhely hivatásos tûzoltói motoros láncfûrész segítségével daraboltak fel és távolítottak el.

Mesterházán garázsra dõlt faághoz riasztották a tûzoltókat, Csénye-Újmajorban, Hegyfaluban, Bõben, Nick villanyvezetékre, további négy helyszínen úttestre dõlt fák eltávolításához vonultak az egységek.

Simaságon egy családi ház udvarán található fát csavart ki a szél, Bükön pedig egy üzlet elõtt döntött egyet, mindkét esetben a csepregi önkormányzati tûzoltók avatkoztak be.

Vassurányban egy fûzfába csapott bele a villám, amelynek letört, veszélyes, villanyvezetékre lógó ágait a szombathelyi hivatásos tûzoltók motoros láncfûrésszel távolították el és darabolták fel.

Egy esetben közúti balesetet is okozott a vihar, Rábapatynál egy kisteherautó üres utánfutóját lökte át a szél a szembe jövõ sávba, ahol egy személyautónak ütközött. A személykocsi az ütközés következtében az árokba hajtott, senki nem sérült meg. A sárvári hivatásos tûzoltók az áramtalanítást követõen csörlõ segítségével kihúzták az autót az árokból és félrevontatták a kisteherkocsit, megszüntetve így a forgalmi akadályt. A mûszaki mentés és helyszínelés idején az érintett útszakaszon félpályán haladhatott a forgalom.

Forrás: katasztrófavédelem


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.