Még tegnap is a viharkárok felszámolásán dolgoztak a tűzoltók

droszler | 2015. július 27 10:40:06 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Kattintson a képere ! Esõvel és viharos széllel érkezett meg a vihar július 25-én délután Vas megyébe, számos feladatot adva a tûzoltó egységeknek. Sok helyen fákat döntött ki, faágakat tört le, vezetékeket szakított el, még tegnap is a károk felszámolásán dolgoztak a megye tûzoltói.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat július 25-én délután másodfokú riasztást adott ki Vas megye teljes területére a várható zivatar, illetve felhõszakadás veszélye miatt, majd nem sokkal késõbb megérkezett és végigsöpört a megyén a vihar. A zivatarzóna egy órán belül át is vonult a megye területén, számos kisebb kárt hagyva maga után.

A viharos idõjárással kapcsolatosan aznap este negyvennyolc esethez riasztották a megye tûzoltó egységeit. A három hivatásos és két önkormányzati tûzoltó-parancsnokság mellett Jánosháza önkéntes tûzoltósága, valamint négy önkéntes tûzoltó egyesület is dolgozott a viharos szél, illetve felhõszakadás okozta károk felszámolásán. Fõként Körmend, Vasvár és Szombathely térségébõl érkeztek a bejelentések a megyei katasztrófavédelem mûveletirányítási központjába. Legtöbb esetben villanyvezetékekre, utakra, kerítésnek, illetve házfalnak dõlt fák, faágak eltávolításához riasztották a tûzoltókat. A viharkárok miatt az esti órákban mintegy 80 fogyasztót érintõen ideiglenesen szünetelt az áramszolgáltatás Vasalja településen, ahol a szakemberek azonnal hozzáláttak a hiba elhárításához, és még az éjszaka folyamán helyreállt a szolgáltatás.

Még a tegnapi napon is számos bejelentés érkezett a megyei katasztrófavédelemhez a vihar okozta károk miatt. Tizenhárom esetben vonultak letört faágak eltávolításához a tûzoltó egységek, leginkább Körmend környékére. A szombathelyi és körmendi hivatásos, illetve vasvári önkormányzati tûzoltókon túl Hosszúpereszteg önkéntes tûzoltósága, valamint Kondorfa, Rátót és Ivánc Önkéntes Tûzoltó Egyesülete is dolgozott a károk felszámolásán.

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelem


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.